Львівська 11-річна школярка розповіла, як допомогла поліції затримати грабіжника (відео, фото)

оьо
оьо

Сміливій школярці всього 11 років. Нещодовно у Львові поліцейські подякували дівчинці Христині, яка брала участь у затриманні грабіжника, який намагався викрасти її ж телефон. Про те, як маленькій дівчинці вдалося відстояти свою річ і не розгубитись у небезпечній ситуації, розповіли кореспонденти «Варта1».

За словами дівчинки, вона йшла з дому до магазину, повз зупинку громадського транспорту на вулиці Джорджа Вашингтона.

« Я йшла з дому до »АТБ« за тортом. Я перейшла дорогу біля магазину, говорила по телефону з подругою»,розповідає дівчинка.

До неї підійшов невідомий чоловік та погрожував їй, щоб та не кричала.

«Позаду підійшов чоловік і забрав у мене телефон. Він почав мені казати: я знаю де ти живеш. Я сказала йому відпусти»,продовжує Христинка.

Зловмисник, штовхнувши дитину на землю, вирвав у неї мобільний телефон та кинувся тікати.

https://youtu.be/uQFKYa72GII

Проте Христинка не розгубилася, піднялася та почала наздоганяти чоловіка, незважаючи на те, що після падіння в неї боліли ноги.

Під час того, коли вона бігла за грабіжником, дівчинка зустріла небайдужих перехожих та попросила допомоги у них, оскільки знала, що сама не зможе впоратися і що це може бути небезпечно.

"Зустріла жіночку, зупинилася біля неї і одразу ж подзвонила татові. Підійшов хлопець, я розповіла йому, що сталося і він побіг за ним (ред.чоловіком, який забрав телефон). Тато подзвонив у поліцію, яка дуже швидко приїхала",додала дівчинка.

Чоловік був у чорній куртці, а назад повернувся у сірій. Проте дівчинка добре запам’ятала обличчя та голос. На відео дівчинка подивилась, як зловмисник кинув її на землю. На щастя дитина не травмувалась і нічого не пошкодила. Христинка п’ять років займається дзюдо, здобула численні перемоги у змаганнях, тому має відповідні навики правильного падіння.

«Це був рефлекс. Я просто встала і побігла. У нападника міг бути ніж, він міг поранити. Краще просто підійти до якоїсь людини і попросити допомогу, викликати поліцію»,ділиться досвідом дівчинка.

Зловмисник не був готовий до такого розвитку подій.

«Діти, які тренуються зовсім інакше поводять себе у стресових ситуаціях. З того, що я бачив, він зробив підніжку, намагався відірватись від неї, бо вона не відпускала. Вона одразу встала, бо вміння падати ми з першого уроку п’ять років відпрацьовували на тренуваннях, тому падати для неї не нове. Ну а далі вона просто не розгубилась. Чоловік розраховував, що вона зі страху заціпеніє»,прокоментував Модест Гуменецький, тренер Христинки.

Чоловіка затримали патрульні поліцейські. Як встановили правоохоронці, до пограбування малолітньої причетний 36-річний мешканець Львова.

Також співробітники відділу поліції Львівського районного управління запросили дівчинку до себе, щоб подякувати їй за сміливість, вручили м’яку іграшку та показали, як працюють поліцейські.

Сюжет: Ілона Мартинюк, Володимир Садовий



© Даний матеріал є виключно авторським. Повна або часткова републікація тексту чи фото без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав. Думка редакції може не співпадати з точкою зору авторів

varta1.com.ua: Новини