Львівська лікарня отримала перший комунальний МРТ-апарат від польського уряду (ФОТО)

Медики щиро дякую польським благодійникам

Лікарня святого Луки у Львові отримала новенький «Siemens Magnetom Sola». Про це «Варта 1» повідомили у прес-службі лікарні.

«1,5 Т апарат експертного класу приїхав до нас із Польщі. Це подарунок львів’янам від поляків та особисто прем’єр-міністра Матеуша Моравецького. З допомогою «Siemens Magnetom Sola» швидко, якісно та інформативно можна обстежувати головний мозок, черевну порожнину, судини, хребет, м’які тканини, суглоби та внутрішні органи. МРТ-апарат має цілу систему датчиків штучного інтелекту, які автоматично визначають стан пацієнта та необхідні саме для нього обстеження. МРТ працюватиме цілодобово! Тривалість кожного обстеження — не більше 20-ти хвилин, за добу їх можуть зробити 40 пацієнтам», — йдеться у повідомленні.

Для якості та швидкості діагностики, апарат «Magnetom Sola» використовує технологію «BioMatrix». Це система датчиків та обробки штучного інтелекту, що дозволяє автоматично визначати стан пацієнта, що обстежується. З допомогою «BioMatrix», протоколи сканування підбираються, виходячи з індивідуальних особливостей анатомії та фізіології кожного пацієнта.

Як додав Олег Самчук, цей комп’ютерно-магнітний томограф — перший комунальний МРТ у нашому місті і його важливість важко переоцінити. 

Фото: прес-служба лікарні

Технології апарату дозволяють легше переносити дослідження пацієнтам з клаустрофобією,  і ця діагностика доступна для людей з надмірною вагою (до 200 кг).

До слова, тривалість кожного із МРТ-досліджень становить 20 хвилин, а профілактичне обстеження всього організму — МРТ-скринінг, проводиться за індивідуальними параметрами кожного пацієнта та займає від 30 хвилин. За добу в лікарні можуть обстежити близько 40 пацієнтів.

Медики від щирого серця дякують польським партнерам.

Нагадаємо, львівські медики провели складну трансплантацію.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена