Львівська земля: 5 ділянок різного призначення за однією адресою - конфлікт між інвалідом-підприємцем та міськрадою

«Львівська міська рада, з метою наживи третіх осіб, вносить зміни до договору оренди землі, не спитавши територіальної громади...» - з таким закидом до міського голови Львова Андрія Садового звертається інвалід 2-ї групи, громадянка України, п. Голубінка Зіновія Ярославівна. Проблема триває вже не один місяць, про що свідчить повідомлення від 3 квітня ц.р. на сайті Форпост.

У заяві пані Голубінки йдеться: «На сесію Львівської міської ради на 21.06.2018 р. було винесене питання № 132 «Про розгляд питання внесення змін до ухвали міської ради від 16.02.2009 № 2377 »Про затвердження ТзОВ “ММ“ проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. Пасічній, 22“ та надання ТзОВ “ВБС ЕСТЕЙТ“ у суборенду земельної ділянки на вул. Пасічній, 22.»

Винесення цього питання на розгляд сесії Львівської міської ради порушує права територіальної громади і очевидно, порушує мої права як користувача земельної ділянки за цією ж адресою на вул. Пасічній, 22 в м.Львові , кадастровий номер 4610137200:05:003:0010" - вказує потерпіла.

Відтак п. Зіновія повідомляє, що станом на 21.06.2018 р. їй відомо про 5 несуміжних між собою ділянок різного цільового призначення за однією й тією ж адресою - м. Львів, вул. Пасічна, 22: гуртожиток Львівського університету Франка; орендована земельна ділянка стоматологічною компанією «ММ» - про яку йдеться в ухвалі; ресторан «Лайм» - земельна ділянка, яку орендує заявниця – кадастровий номер 4610137200:05:003:0010 - та дитячий майданчик, який позивачка облаштувала за власні кошти.

На переконання п. Голубінки, винесена на розгляд сесії Львівської міської ради ухвала є незаконною, оскільки не містить обов’язкових ідентифікаційних ознак земельної ділянки, цільове призначення якої здійснюється без кадастрового номера, дані про цю земельну ділянку не внесені в публічну кадастрову карту. Також, зазначає підприємиця, Львівська міська рада належно не оформила права власності на цю земельну ділянку.

«Зміна цільового призначення землі без належної реєстрації права власності на цю земельну ділянку є грубим порушенням закону. Крім того, як вбачається, зміни в договір оренди земельної ділянки вносять з метою передачі її в суборенду, що є очевидним дерибаном комунальної землі. Якщо орендарю ця земельна ділянка не потрібна, то він має повернути її у власність територіальної громади, а лише тоді Львівська міська рада має право передати цю землю винятково на підставі тендеру чи конкурсу іншому орендарю. Як вбачається, пропоноване рішення (проект ухвали № 132 порядку денного) має ознаки корупційної змови, і передачу дорогої землі без переоцінки її вартості та без конкурсу іншій особі через зміни в ухвалі про оренду землі шляхом запровадження суборенди. Таке рішення суперечить інтересам територіальної громади міста Львова, оскільки не передбачає належної реєстрації права комунальної власності на землю, що передається. Також не передбачена переоцінка вартості землі – а отже в суборенду землю здадуть за заниженою вартістю, встановленою майже десять років тому. Зміна цільового призначення землі на «02.10 – для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури» є очевидною для комерційного використання цієї землі з подальшим продажем квартир» = йдеться в заяві-зверненні до міького голови Львова.

Звідси інвалід-підприємиця робить висновок, що Львівська міська рада з метою наживи третіх осіб, внесла зміни до договору оренди землі, не спитавши територіальної громади, а також п. Голубінки як користувача земельної ділянки за цією ж адресою, чи вони згідні на таку зміну - чи не порушує їхні права плановане багатоповерхове будівництво! «Повідомляю правоохоронні органи, що багатоповерхове будівництво передбачено здійснити на крутому схилі, з загрозою зсуву грунтів. Мало того, повідомляю правоохоронні органи і Львівську міську раду, що у 2009 році при відводі землі мене, як уже чинного землекористувача земельної ділянки за адресою Пасічна,22 в м.Львові ніхто не повідомляв про те, що земельній ділянці, яка відводиться, присвоєно аналогічну адресу» - обурюється п. Голубінка.

Й зауважує, що, незважаючи на її багаторазові звернення, Львівська міська рада досі не внесла відомості в Публічну кадастрову карту про земельну ділянку з кадастровим номером 4610137200:05:003:0010, яку вона орендує, а також не оформила речове право на цю землю. Тож на думку заявниці, тут є очевидний мотив, який має корупційну складову, дій чи бездіяльності посадових осіб Львівської міської ради та її виконавчих органів щодо: - Неналежної реєстрації права власності на земельну ділянку з кадастровим номером 4610137200:05:003:0010 , яку я орендую з 1998 року - Неналежного обліку та обслуговування дитячого майданчика за адресою м.Львів, вул.Пасічна, 22, проектна документація виготовлена у 2005р.і сам дитячий майданчик облаштований моїм коштом.

Зіновія Голубінка у зверненні до градоначальника Львова просить запобігти вчиненню злочину: «Запобігти фактичному геноциду з ініціювання посадовими особами Львівської міської ради численних перевірок моєї підприємницької діяльності очевидно для позбавлення мене права її здійснення. Прийняття очевидно злочинної ухвали на сесії Львівської міської ради на 21.06.2018 р. А також здійснення розслідування, яким чином посадові особи Львівської міської ради зумисне не забезпечують облік об’єктів комунальної власності, узаконюють корупційні схеми передачі без конкурсу земельної ділянки очевидно для збагачення третіх осіб.»

Відтак, Зіновія Голубінка у своїй заяві повідомляє правоохоронні органи: «На моє переконання саме те, що я як орендар заважаю забудовникам отримати практично цілий квартал під забудову, на моє життя і здоров'я, на мій бізнес уже неодноразово здійснювали посягання: хуліганські напади на моє кафе, адміністративний тиск, моральні та фізичні катування у зв’язку з постійним переоформленням документів, які я, як інвалід 2 групи з вадами опорно-рухового апарату, здобуваю сотнями походів до міськради з тортурами для свого тіла – мені дуже важко пересуватися. Повідомляю, що у зв’язку з цією заявою на моє життя і здоров'я, на мій бізнес ймовірні подальші посягання, тому прошу захистити мене як заявника, інваліда-підприємця».

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також