Львівські брички знову їздитимуть центром

horse3
horse3

У Львові відновили роботу кінних карет. Таке рішення прийняли сьогодні на позаплановому засіданні комісії із туристичного навантаження.

«Сьогодні, заслухавши аргументи і ветеринарів, і реконструкторів, тих людей, які працюють з кіньми, про дану породу коней з точки зору безпеки, ми поставили на голосування питання щодо відновлення діяльності карет, і таке рішення було одностайно підтримано», — розповів кореспондентам «Суспільного» заступник міського голови Андрій Москаленко.

«Є близько 30-ти коней. З них 6 пар, тобто 12-ть коней, які адаптовані до міста. Ми їх чергуємо: половину робочого часу працює одна пара, а половину — інша. Ми приймемо цю подію до уваги і будемо більше слідкувати за технікою безпеки, ще більше», — сказала власниця «Каретного двору» Валентина Банас.

Тиждень тривала заборона на роботу прогулянкових карет у Львові. Таке рішення прийняли після випадку, який стався у суботу, 2 листопада, коли невідомі запустили салют на проспекті Свободи. Від цього двоє коней злякалися і побігли на пішохідну алею. Там вони травмували дівчину.

 

varta1.com.ua: Новини