Львівські дигери показали цікаве підземелля у схилах Високого замку (ФОТО, ВІДЕО)

Дигери дослідили старі ворота що ведуть кудись у глиб Високого Замку. Побачене вражає!

Фото: rdzs.org

На схилах Високого замку у Львові дослідники знайшли підземелля. Старі ворота, що ведуть кудись у глиб знаходяться на вулиці Опришківській, і давно наглухо замкнені дослідили і показали львівські дигери з сайту RZDS. Хлопці дослідили таємничі підземні ходи і поділилися фотографіями та відео побаченого

«Зачинені двері ведуть у велику залу з арочним склепінням. Вона побудована з тесаного каменю та червоної цегли. При вході до зали є ще одні ворота та глибока яма. Тут потрібно бути обережним щоб не провалитися. Висота стелі орієнтовно сім метрів. Довжина головної кімнати десь п’ятдесят метрів. Конструкція, спосіб побудови та атмосфера всередині дуже нагадує винні погреби на Закарпатті», — йдеться у повідомленні.

З головної кімнати є проходи в кілька бокових. На стінах збереглися старі ковані завіси та ізолятори електропроводки. Бокові кімнати мають приблизно таку ж площу як і головна та закінчуються тупиками. Деколи видно замуровані проходи з кімнати в кімнату.

«В одній з кімнат ми знайшли залишки старих дерев’яних бочок. Значить тут щось зберігали, планування приміщень дуже нагадує склад. Поруч були дивні радіатори підвішені аж під стелею. Подібне розташування використовується в промислових холодильних камерах. Холодне повітря опускається вниз та охолоджує продукцію що на землі. Скажу чесно, тут і без них доволі холодно. Поки фотографувалися ми добряче замерзли», — розповіли дигери.

Пошук в інтернеті показав що на початку століття ці підземелля використовувалися як холодильники.

«Сюди взимку завозили лід а потім цілий рік там зберігали продукцію що швидко псується. Потім тут встановили сучасні холодильні агрегати і перетворили їх на промислові морозильні камери. А далі Союз розпався і все закинули», — розповідають дослідники.

«Люди часто вірять в таємні підземні ходи що ведуть кудись за десятки кілометрів. На жаль, в ті часи не існувало таких технологій щоб підземні ходи простояли кілька століть. Візьмімо, для прикладу, ці підземелля. Якась сотня років і добротна червона цегла та тесаний камінь сипляться під дією ґрунту, води та рослин. Аналогічно і інші підземні ходи. Якби вони й існували, то давно б вже зруйнувалися за сотні років», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що раніше команда львівських дигерів-дослідників знайшли прорив магістрального водопроводу в Полтві.

Відео, фото: Андрій Риштун

Фото зібрав у «Telegram» Ігор Зінкевич.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також