Львівські хірурги врятували 21-річного хлопця від інфекції, ампутувавши частину ноги

Пацієнт намагався вилікуватись протягом семи років

Львівські лікарі ампутували ногу 21-річному хлопцю через рідкісну інфекцію, яка поступово руйнувала кістку. Про це повідомляє пресслужба Першого ТМО Львова.

У 2014 році лікарі діагностували у хлопця остеомієліт — інфекцію, яка уражає кісткову тканину. Хвороба загрожувала життю, тому протягом 5-ти років Дмитро переніс 16 операцій. Лікарі чистили та промивали інфіковану ділянку антибіотиком, видаляли уражені тканини та заміщали їх трансплантатом, встановлювали пластини, аби попередити переломи. Коли кістки все ж ламалися, то ставили апарати зовнішньої фіксації. Проте кістки не зросталися, а трансплантати не приживалися. Єдиним варіантом була ампутація, але хлопець довго не міг наважитися на це.

«Я довго налаштовувався на ампутацію. Коли я вперше про це почув, то три місяці не виходив з дому і не розмовляв ні з ким. Та потім мене дуже змотивував мій однокласник, який на війні втратив ногу й отримав протез», – розповідає Дмитро.

Читайте також: У четвер львів'ян закликають до заходу «Велосипедом на роботу»

У червні цього року Дмитро звернувся Першого медоб’єднання Львова, де лікарі провели операцію з ампутації частини ноги та зупинили інфекцію. Наразі Дмитро відновлюється, надалі у нього відбудеться реабілітація та протезування.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі