Львівські лікарі допомогли чоловікові, який ходив навприсядки через хворобу (ФОТО)

Декілька років Ігор ходив навприсядки, бо не міг розігнути ніг. Через хворобу ноги у 57-річного чоловіка зігнулися під кутом 90-градусів. Оскільки він фізичного більше не міг стояти, Ігор опустився наприсядки і лише так пересувався. Історію Ігора повідомляє Перше територіальне медичне об’єднання Львова.
 
Випрямив ноги чоловік лише після двох надскладних операцій. Нині він вчиться заново ходити.
 
"Горище було невисоким, тому під час ходьби доводилося підгинати ноги, а ще — холодним. Після першої ж зими у невисокому та прохолодному приміщенні Ігор помітив проблеми із ходьбою: аби розрівняти ноги, йому уже доводилося докладати зусиль.
Симптоми, які минули з потеплінням, повернулися із першими прохолодними ночами. За наступну зиму ноги чоловіка зігнулися під кутом 90-градусів і він більше нічого не міг з цим зробити", — поділилися історією лікарі. 
Хвороба прогресувала, у нього утворилися контрактури обох кульшових суглобів, колінних, м’язів та сухожиль. Простими словами — вони “закам’яніли” і пересуватися Ігор міг уже лише на колінах.
Два роки тому Ігоря у такому стані забрав до Львова брат, ще декілька місяців він шукав лікарів, які б змогли допомогти чоловіку. Зрештою звернувся до хірургів 8-ї лікарні Першого ТМО Львова.
 
Лікарі дійшли висновку, що необхідно оперувати. Однак, через складність ситуації, працювати лікарям довелося уже не з м’язами та сухожилками, які були скороченими, а з кістками.

Їх на обох ногах розрізали і фіксували імплантати в положенні, який відповідає природньому станові. Першу операцію на правій нозі Ігореві виконали одразу, другу — на лівій місяць тому.
 
Усе минуло успішно. І хоча чоловік ще не бігає, але вперше за два останні роки він випрямляє ноги і робить кроки.
 
Після реабілітації, нехай і виснажливої та довгої, Ігор зможе знову нормально ходити.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також