Львівські лікарі провели надскладну операцію хлопчику, з вродженою вадою від якого відмовились батьки (ФОТО)

223219031-3991030427693291-1471258616219648375-n
223219031-3991030427693291-1471258616219648375-n


У Львові лікарі провели надскладну операцію чотиримісячному хлопчику, який народився без стравоходу. Малюкові сформували частину стравоходу, якої бракувало, із власних тканин. Про це розповіли на сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит у «Facebook».


«Нашому маленькому пацієнтові — 4 місяці. Хлопчик народився з вадою — у нього не було стравоходу (діагноз — атрезія стравоходу з наявністю нижньої трахеостравохідної нориці). А ще від малечі відмовилися батьки у пологовому. З пологового малечу перевели до »Охматдиту". Ми повністю обстежили хлопчика і почали лікування у декілька етапів. У проміжку між лікувальними процедурами і операціями старалися трохи побути мамами і татами для малючка, який був приречений на одужання сам…




Зазвичай атрезія стравоходу в дітей — це коли немає частини стравоходу з роз’єднаними дистальним і проксимальним сегментами. Така вада — одна з найважчих, несумісних з життям, якщо допомога хірурга надана невчасно. Ромчик не міг сам ковтати, кожне годування ставало катастрофою — їжа потрапляла не у шлунок, а в дихальну систему", — розповіли лікарі.


Хірурги почали І етап — операцію для встановлення спеціальних кліпс, щоб перекрити доступ зі стравоходу у трахею і вміст шлунка не потрапляв у легеню.

На ІІ етапі лікарі пересікли стравохід і з’єднали його із сліпим сегментом шлунку, дефект закрили власними тканинами стравоходу дитини.

Після операцій у дитини залишилися рубці, сталося звуження стравоходу. Щоб цей стан усунути, триває серія хірургічних процедур — бужування стравоходу. Тобто малюк ще залишається під наглядом лікарів.

Зараз наш Ромчик від’їв щоки, чемно сам смокче суміш з пляшечки (для таких діток це велике досягнення, адже вони тривалий час харчувалися через трубку в животику) і чекає на своїх маму і тата.

«Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре. Ромчика чекає буквально ще декілька процедур бужування і він може їхати додому назавжди. Зараз він потребує догляду і всього, того, що інші діти його віку», — пояснив торакальний хірург Олег Ленів.

Окрім того, лікарі вірять у диво, у те що їх маленький пацієнт знайде своїх люблячих батьків.




«Друзі! У нашого Ромчика, який перші 4 місяці життя прожив у лікарні, має статися диво! Зараз дитина перебуває на контролі служби у справах дітей. Усім, хто впізнав у ньому свого синочка — вам туди. Ми, лікарі, зробили свою супергеройську частину дива, тепер — справа за дорослими, які мріють поділитися своєю любов’ю з одним маленьким хлопчиком. Від себе обіцяємо й надалі стежити за здоров’ям дитини і до 18 років залишатися ангелами-охоронцями Ромчика», — додали у лікарні.



varta1.com.ua: Новини