Львівські медики лише за три проколи провели складну операцію молодій дівчині (ФОТО)

Життя дівчині врятовано

Фото Першого медоб'єднання Львова

У Львові медики лише три проколи провели складну опереацію на наднирниках у молодої дівчини. Про це «Варта 1» повідомили у прес-службі лікарні Першого медоб'єднання Львова.

Мова йде про лопароскопічні операції, коли на великих моніторах хірурги можуть бачити об'ємне зображення оперованої ділянки із 20-тикратним збільшенням, а хірурги обходяться лише кількома проколами.

Так, в лікарні Святого Луки однією з перших в режимі 3D спеціалісти прооперували 20-річну Оксану. Львів‘янка звернулась до медиків зі скаргами на підвищення артеріального тиску, головні болі та слабкість.

За результатами обстежень у неї виявили й гормональні порушення. І після більш детальної комп’ютерної томографії жінці діагностували пухлину наднирника.

Висновок хірургів: треба оперувати. Щоб видалити новоутвір з лівого наднирника, команда медиків виконала уже звичних три проколи, аби ввести хірургічне нове обладнання з мінікамерою в ділянку втручання. Далі – збільшене об’ємне зображення відобразилось на моніторі.

«Без перебільшення, це обладнання дає ідеальну візуалізацію», - розповідає Віталій Колодій, завідувач хірургічного відділення лікарні Святого Луки. Післяопераційний період минув без ускладнень та на другу добу після операції Оксана уже поїхала додому. Такі ЛАПАРОСКОПІЧНІ СТІЙКИ - останнє покоління медичного обладнання для проведення малотравматичних втручань.

Серед переваг - зображення з великою роздільною здатністю full HD або 4k, об'ємністю та реалістичністю картинки. А це дає змогу хірургам проводити надточні «ювелірні» втручання.

Як повідомлялося раніше, у Львові прооперувати немовля з рідкісною вадою

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена