Львівські медики поділилися пікантними випадками на нічному чергуванні

Закликають молодь не випивати з незнайомцями в барах…

Ілюстрація: УП

На сторінці спільноти «Сама «швидка» допомога» у ФБ Світлана Білецька оприлюднила допис про два випадки,з якими довелося мати справу під час нічного чергування колег-медиків бригади швидкої допомоги.

«Розповім для молоді з одного нічного чергування...

«Де Машка?»

Виклик: перевезення з лікарні швидкої допомоги в наркологічне відділення дівчина 30 років. В коридорі на ношах дівчина Галя. Проконсультована нейрохірургом через садна на носі, не годна до самостійної ходи. Сон міцний. Спроби розбудити майже марні. При перекладанні тіла з лікарняних нош на каталку швидкої вклинюється свідомість і запитує: «А де Машка?»

Далі 10хв дороги бравада повторного пошуку попляшківки…

І вже при поступленні в наркологічне відділення: «А де я все таки є? І де Машка?»

Зранку прокинеться, дезорієнтована в часі і просторі Галюся, офігіє від критичного осмислення місця її пробудження...

І так частинка молодого життя тривалістю в 10 год вилетіла з пам'яті і свідомості...

Ми так і не взнали, де ж та Машка? І чому вона покинула Гальку...

Другий виклик «І лиш троянда на вікні»....

3 година ночі. Тривога. Привід: передозування наркотичними речовинами. Їдемо. Готель подалі від центру. Зустрічає хлопець, типажу не працюючої 2 чакри (весь в наколках, колечках, порваних джинсах)з писклявим-панічно-грайливим голосом: "давайте швидко, йому треба ентеросгель дати, маю таку карму, постійно спасаю друзів від передозів, я сам приймаю транквілізатори в дозі 25,але в нього така неадекватна лікар, назначила йому 8 таб на добу...

Ми пили в барі, йому стало погано, я забронював готель, зараз його бужу, а він не реагує! Його треба прокапати!"

Пацієнт лежить в ліжку і смачно сопе. Будимо - нуль реакцій. Запитуємо про якісь дані паспортні, колега не знає. Викликаємо поліцію, оглядаєм, надаємо допомогу - очунює, відкриваються оченята. Називає ім'я, прізвище,адресу прописки, навчальний заклад. Вносимо дані, пацієнт стабільнішає. Поліціянт випроваджує панічного колегу на коридор, проводить з ним розмову. Починаємо глибше опитувати про події. «Памятаю: пили багато, горілка, далі прокидаюся і бачу поліція. Запевняю, що я нічого не вживаю, жодних транквілізаторів, з психіатрами не дружу, готовий здати всі можливі тести, хлопця з яким опинився в готелі не знаю...»

І лише одинока в целофані троянда на вікні, шоколадка «мілка» на тумбочці, та іронічно-сором'язлива посмішка консьєржа в готелі наштовхнули на написання посту...

Тверезе усвідомлення проведеної ночі та всілякі можливі пікантності ситуації -це вже не наш клопіт. Але пацієнт щиро запевняв про традиційну орієнтацію і кохання до жінок, що ми йому реально повірили.

«Молоді люди, благаємо, не сідайте випивати з незнайомим людьми в барах, бо це може плачевно закінчитися», зазначається у дописі Світлани Білецької.

Як повідомлялося, львівські медики поділилися випадками з чергування бригади «швидкої» 1 лютого у Львові. 

 

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також