Львівські медики прооперували бійця, якому під ноги двічі поспіль росіяни скинули боєприпаси (ФОТО)

Воїн за два роки повномасштабної війни встиг повоювати майже на всіх напрямках

ФОТО: Перше медичне об'єднання Львова

26-річному військовому Ігорю під ноги двічі поспіль скинули боєприпаси – вбити не змогли, але сильно понівечили ноги. Аби вберегти кінцівки захисника від ампутації, спеціалісти центру UNBROKEN виконали «free flap» – складну реконструктивну операцію, під час якої закрили рани на обох ногах клаптем із живота. Про це повідомила пресслужба Першого медичного об'єднання Львова.

Ігор Шевченко – військовий із Кривого Рогу. За два роки великої війни встиг повоювати майже на всіх напрямках. Поранення отримав на Донеччині цього року у квітні. Це сталося на позиції. Її запримітив оператор ворожого дрона та одразу скинув боєприпас просто Ігорю під ноги. Захисник отримав поранення та вирішив прикинутися мертвим. Утім це не спрацювало. З безпілотника ворог скинув ще один боєприпас, і знову удар припав на ноги. Ігор зміг накласти собі турнікети.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Це сталося на позиції. Її запримітив оператор ворожого дрона та одразу скинув боєприпас просто Ігорю під ноги. Захисник отримав поранення та вирішив прикинутися мертвим. Утім це не спрацювало. З безпілотника ворог скинув ще один боєприпас і знову удар припав на ноги. Ігор зміг накласти собі турнікети.

Спершу бійця рятували у стабілізаційному пункті, потім у Запоріжжі та Дніпрі. І вже на 5-й день після поранення Ігоря доправили до Львова, у Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

«Пацієнт поступив із множинними переломами стоп і гомілок, відкритими ранами та значними дефектами м’яких і кісткових тканин на обидвох нижніх кінцівках. За порятунок ніг пацієнта взялися наші опікові хірурги. Вони очистили рани від некрозів та поставили вакуумні апарати. А вже після їхнього зняття, виконали операцію «free flap».

Хірурги висікли з живота пацієнта клапоть довжиною до 40 см – разом із м’язами та судинами. А потім закрили ним уражені ділянки на обидвох ногах. Це складне мікрохірургічне втручання, яке вимагає тривалої і кропіткої праці. Аби клапоть прижився, лікарі мають зшити кожну судину», – зазначили у центрі UNBROKEN.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Складне хірургічне втручання тривало 11 годин і минуло успішно – ноги вдалося вберегти від ампутації. Лікування Ігоря ще триває і завершиться нескоро.

Після відновлення чоловік мріє більше часу проводити з коханою, яка невдовзі стане його дружиною. Після трьох років стосунків, два з яких захисник провів на війні, він таки наважився освідчитися – прямо в центрі UNBROKEN. Шлюб візьмуть, уже коли Ігор стане на ноги.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також