Львівські медики врятували дитину з важкою патологією (ФОТО)

Здоров’я малечі

Фото: прес-служба лікарні

Львівські медики провели складну операцію та врятували маленьку Олександру з Івано-Франківщини, в якої виявили важку патологію нирок. Про це повідомлять на сторінці лікарні у «Facebook».

Про складну патологію нирок у дитини мама дізналась на плановому УЗД під час вагітності. Проте родина, у якій уже є двоє старших дітей — 17-річна сестричка і 16-річний братик, — не злякалась. Вирішили народжувати і боротись за здоров’я наймолодшої дитини. Маленьку дівчинку на п’яту добу від народження у лікарню доставила бригада швидкої медичної допомоги. Вона знаходилась у критичному стані через множинні вади розвитку, потребувала допоміжної штучної вентиляції легень та негайного початку нирковозамісної терапії.

За словами реаніматолога-анестезіолога лікарні Іванни Андрейчук, щоб врятувати життя дитини, на третю добу перебування у відділенні інтенсивної терапії їй розпочали перитонеальний діаліз.

«Лікарі Центру не давали жодних прогнозів, проте робили усе можливе і неможливе для порятунку моєї Саші», — каже мама Оксана.

Опікуються малечею команда львівських лікарів вже понад два місяці. Зараз дівчинка отримує комплексну терапію у педіатричному відділенні — вже дихає самостійно, функція нирок підтримується за допомогою автоматизованого перитонеального діалізу.

Попереду у маленької пацієнтки тривале лікування, а для повноцінного життя вона потребуватиме трансплантації нирки.

Донорами для донечки стануть батьки. 

Нагадаємо, раніше львівські медики провели складну операцію “кришталевій дівчинці” з рідкісним захворюванням.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена