Львівські медики через прокол у руці врятували художника від інфаркту (ФОТО)

72-річний художник

У Львові в лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова врятували 72-річного художника, архітектора та дизайнера Ореста Скопа, який переніс інфаркт.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Перше медичне об'єднання Львова. 

Біль у грудях раптово почав віддавав у руку. У Лікарні Святого Пантелеймона одразу зробили ЕКГ і взяли аналіз на тропоніни — характерний показник інфаркту. Аналіз показав високий рівень. Це був інфаркт міокарда.

Дві коронарні артерії в серці пацієнта були звужені аж на 99%. Втручання з розширення просвіту судин інтервенційні кардіохірурги виконали через мінідоступ. Вони зробили маленький прокол на руці чоловіка і через променеву артерію, за допомогою спеціальних мікрокатетерів, завели два стенти для розширення просвіту звужених судин. Таким чином повністю відновили кровообіг.



Після успішної операції Орест Скоп відновлював сили у Центрі медичної реабілітації в Брюховичах. Заняття з фізичним терапевтом були спрямовані на відновлення роботи серцево-судинної системи. Вони включали як дихальні вправи для покращення легеневої функції, так і фізичні – для зміцнення м’язів і підвищення витривалості. Паралельно художник повернувся до улюбленого заняття і відразу у реабілітаційному центрі продовжив створювати полотна.  
Читайте також: Яким буде день у Львові та області завтра, 20 вересня
Для захисників, які проходять реабілітацію у Брюховичах, Орест Скоп навіть влаштував персональну виставку – просто на терасі Центру медичної реабілітації. Відновлення ж самого художника вже завершилося. Його виписали через 2 тижні після операції.  

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також