Львівські медики надсучасним способом встановили новий аортальний клапан двом пацієнтам (фото)

операція-лшмд-2
операція-лшмд-2

У лікарні швидкої допомоги надсучасним способом встановили новий аортальний клапан двом пацієнтам. Без жодного розрізу, а саме через єдиний прокол на нозі надсучасним ендоваскулярним способом TAVI новий аортальний клапан встановили лікарі одразу двом пацієнтам в міській лікарні швидкої медичної допомоги. Про це повідомили у пресслужбі лікарні.

«Наші медики Центру серця та судин спільно з провідним європейським спеціалістом цього типу втручань у світі професором Мареком Григером продовжують впроваджувати нові методики оперативного втручання. Першою пацієнткою стала 86-річна львів’янка, яка вела активний спосіб життя і ні разу не лікувалася в лікарні. Коли ж у жінки діагностували стеноз аортального клапана, ризик неперенесення відкритої операції був надто великим. Другим пацієнтом став 73-річнимй львів’янин з ішемічною хворобою серця, стенозом аортального клапана та зниженою фракцію викиду лівого шлуночка.



Єдиний шанс на порятунок у таких пацієнтів — встановлення клапана мініінвазивним способом TAVI в нашій найсучаснішій ангіографічній операційній. Втручання пройшли успішно. Пацієнти почуваються добре та вже готуються до виписки», — зазначили в лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

varta1.com.ua: Новини