Львівські медики першими в Україні провели онкологічну операцію новітнім методом

Пацієнтом був 77-річний чоловік із раком шлунку

Чоловік скаржився на біль у грудях, а після обстеження у нього виявили рак шлунку. Оскільки хвороба вже була запущеною,хірургічне втручання було б неефективним. Про це повідомляє пресслужба Львівського регіонального онкоцентру.

Лікарі вирішили провести пацієнту НІРЕС. Це новітня методика, яка передбачає введення нагрітого фізрозчину з хіміопрепаратом в черевну порожнину. Зазвичай цю методику проводять під час операції, але через ризики здоров'ю пацієнта, лікарі застосували НІРЕС ще до її початку. Лише після успішного проведення HIPEC пацієнту видалили пухлину. Подібний випадок лікування таким чином став першим в Україні.

«Загалом таке лікування у світі лише розвивається. Наразі його застосовують в окремих клініках США та Південної Кореї. Такі клінічні дослідження також зараз зареєстровані у Німеччині. Тобто ми є на передовій лікування таких пацієнтів не лише в Україні, але й у світі», — повідомив завідувач відділення онкоцентру Ігор Гіпп.

Читайте також: У львівській лікарні розповіли про потерпілих через ракетні удари (ВІДЕО)

Як зазначають спеціалісти, пацієнт має пройти ще один курс хіміотерапії, щоб остаточно закріпити результати та мінімізувати ризики рецидиву.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також