Львівські медики виконали операцію з реконструкції кишківника 11-річному хлопчику

Завдяки цьому він вперше піде до школи

Спеціалісти дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова виконали складну операцію з реконструкції кишківника 11-річному пацієнту з Івано-Франківщини, який після боротьби з онкологією 6 років страждав від її наслідків. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.


5 років тому медики Івано-Франківська виявили у Святослава злоякісну пухлину в тазу, яка вразила кишківник та сечовий міхур. Після тривалої хіміотерапії вже київські фахівці були змушені видалити новоутвір разом із сечовим міхуром та ураженою частинкою кишківника. Окрім цього, для виведення випорожнень хлопчикові поставили 2 стоми – спеціальні штучні хірургічні отвори на поверхні тіла для виведення фекалій та сечі.


Зі стомами дитина прожила 5 років, проте нещодавно мама хлопчика дізналась про пацієнта львівської лікарні, якому успішно виконали реконструкцію кишківника, тому звернулася до спеціалістів. Медики ретельно обстежили пацієнта, щоб переконатися, що він перебуває в ремісії.


«Коли ми отримали всі необхідні результати обстежень, то зрозуміли, що можемо допомогти цій дитині. У ході оперативного втручання ми виконали реконструкцію кишківника, видалили стому, ліквідували норицю, що утворилася в кишківнику, і відновили природну роботу органу», – розповідає про хід втручання Олександр Калінчук, хірург, медичний директор лікарні Святого Миколая.


Операція тривала 4 години і минула успішно.


Читайте також: Якою буде погода у Львові та області завтра, 1 вересня


Оскільки всю початкову школу через хворобу хлопчик провів за індивідуальними уроками вдома або в лікарняних палатах, то цьогоріч 11-річний Святослав перше піде на свято першого дзвоника та сяде за шкільну парту до школи вже у ролі п'ятикласника.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі