Львівські митники викрили керівника благодійного фонду, який намагався ввезти вантажівку як гумдопомогу (ФОТО)

Хотів уникнути сплати митного податку

На Львівщині митники викрили керівника благодійного фонду, який намагався ввезти в Україну автомомбіль MAN під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Львівської митниці.

Зазначається, що транспортний засіб під керуванням громадянина України прибув в пункт пропуску «Шегині – Медика» в якості «гуманітарного вантажу для одного з благодійних фондів Харкова».

У перевізника не було при собі жодних документів, які би підтверджували факт вивезення транспортного засобу з території Європейського Союзу як гуманітарної допомоги.

"Натомість, під час огляду в кабіні авто працівники митниці виявили папку з документами, серед яких знаходився договір купівлі – продажу автомобіля MAN TGM03, 2010 року випуску, де отримувачем значилась фізична особа, а вартість авто сягала 28 тис. євро, що в перерахунку становить майже 1,3 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки митники встановили, що керівник благодійного фонду, з метою ввезення в Україну комерційного товару в режимі «імпорт», подав митним органам документи, які містять неправдиві відомості щодо відправника, одержувача і вартості.

Фото: Львівська митниця



Раніше повідомляли: на Волині затримали чоловіка, який намагався ввезти в Україну десятки російських книг

За цим фактом складено адмінпротокол, відповідно до ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Також скеровано повідомлення у правоохоронні орган, за ознаками злочину, передбаченого ст. 201⁴ Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також