Львівські школи та садочки активно готують до нового навчального року (відео)

Станом на початок серпня продовжуються ремонтні роботи у львівських дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах. У зв’язку із наближенням нового навчального року, багато ремонтних робіт перебувають на завершальні стадії або завершено. Під час канікул у школах і садочках замінюють системи опалення, ремонтують харчоблоки, басейни, спортивні майданчики та санвузли, облаштовують лабораторним та демонстаційним обладнанням кабінети фізики та закуповують інтерактивні мультитач-панелі, обладнання для кабінетів захисту Вітчизни. Про це повідомляє прес-служба ЛМР. 


«Наступного тижня буде створено виїзні групи із керівників шкіл, представників управління освіти, громадської ради, створеної при управлінні освіти, та батьківської громадськості, щоб оцінити, на скільки школи готові до нового навчального року», — прокоментувала Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.


У 2017 році із міського бюджету на ремонтні роботи та на придбання обладнання і предметів довгострокового користування виділено 153,2 млн. грн.


Зокрема, на відновлення ДНЗ та груп у ДНЗ виділено 24,9 млн грн на такі об’єкти: ДНЗ на вул. Кульпарківській, 182; ДНЗ № 111 на вул. І. Виговського, 1а; ДНЗ № 96 на вул. Клепарівській, 31; ДНЗ на вул. Зубрівській, 9; ДНЗ № 97 на вул. Дністерській, 25; ДНЗ № 116 на вул. Джерельній, 71; ДНЗ ПЗ «Будинок школярів» на вул. Б. Грінченка, 4-а; ДНЗ на вул. Медової Печери, 13; ДНЗ на вул. М. Рильського, 9; ДНЗ на вул. Дорога Кривчицька, 3; ДНЗ на вул. Білогорща, 3а; ДНЗ на вул. Сяйво, 16; реконструкція 1-го поверху у СЗШ № 23 на вул. Варшавській, 126 з метою введення додаткових груп.


Пріоритетним напрямком є відновлення дошкільних навчальних закладів, які тривалий час перебували в оренді, ремонт спортивних майданчиків і стадіонів, які є поблизу навчальних закладів, створення комфортних умов для учнів (ремонти санвузлів, систем опалення, харчоблоків, басейнів, спортивних залів, заміни вікон, ремонт та придбання обладнання для фізико-хімічних лабораторій та кабінетів трудового навчання).


Станом на 8 серпня на відновлення 17 спортивних майданчиків виготовлено проектно-кошторисну документацію, відповідної до якої подані тендерні пропозиції щодо визначення підрядної організації на їх облаштування. Процедури закупівель проводяться на виконання капітального ремонту спортивних майданчиків у СЗШ №6, СЗШ №96, СЗШ №100, СЗШ №17, СЗШ №27, СЗШ №57, СЗШ №83, гімназії «Престиж» та Львівському технологічному ліцеї. Крім того, визначено переможців тендеру з відновлення стадіонів у СЗШ №65 та СЗШ №68, а також капітального ремонту спортивного майданчика СЗШ №66. На розгляді в експертній організації перебувають кошториси по проведенню ремонту у СЗШ № 54.


«В цьому році ми плануємо завершити ремонт 12 спортивних залів, 2 з яких стали переможцями у обласному конкурсі мікропроектів. На сьогодні ведуться ремонтні роботи у 6 закладах, у 3 оголошено тендерні закупівлі, а у 3 оформлюється дозвільна документація», - зазначили в управлінні освіти ЛМР.


Завершується ремонт санвузлів, на які у 2017 році виділено кошти. Так, станом на сьогодні вже відремонтовано туалети в 11 загальноосвітніх навчальних закладах. Управління освіти планує відремонтувати усі санвузли у школах вже до кінця 2018 року.


На сьогодні в навчальних закладах є 28 басейнів, 11 з них потребують ремонту. До 2020 року планують відновити роботи усіх недіючих басейнів. Крім того, в цьому році відновлять роботу 2 недіючі багато років басейни (у СЗШ № 65 та гімназії 1 ступеня).


У 2017 році 14 навчальних закладів Львова стали переможцями у обласному конкурсі мікропроектів відповідно до Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки.


Зараз у Львівській класичній гімназії завершено утеплення фасаду, у СЗШ №69 та СЗШ №98 завершено капітальний ремонт вікон.  У ДНЗ №180 придбано малі архітектурні форми для облаштування ігрових майданчиків та розпочато їх встановлення. В решті закладів ремонтні роботи тривають.


У конкурсі Громадського бюджету по галузі освіти перемогли 28 проектів, з них 16 шкіл, 10 дошкільних навчальних закладів і 1 позашкільний навчальний заклад. Завершено ремонт бібліотеки СЗШ №98, ремонт із заміною огорожі зі сторони парку «Знесіння» у ДНЗ № 12, влаштування ігрових споруд у ДНЗ №167, ДНЗ №183, ДНЗ №37 та ДНЗ №134, благоустрій території ЛСЗШ №69, СЗШ №42, НВК «Гроно» та замінено вікна у НВК «Садок-школа «Дзвіночок». Закуплено обладнання для дітей з особливими потребами у ДНЗ №38 та ДНЗ №118, ведуться роботи з влаштування ігрового майданчика у СЗШ «Джерельце». Розпочато роботи у СЗШ №24 (капітальний ремонт харчоблоку) та СЗШ №21 (ремонт подвір’я). За результатами проведених закупівель у СЗШ №57 визначено переможця для виконання робіт з ремонту даху та фасаду.


Вирішено питання щодо ситуації, яка виникла в результаті руйнування сходової клітки у СЗШ №44. Станом на 8 серпня 2017 року завершено комплекс аварійно-відновлювальних робіт з укріплення двох сходових маршів горизонтальними та вертикальними балками несучих елементів. Аварійну ситуацію ліквідовано та забезпечено несучу здатність сходових кліток, ведуться завершальні оздоблювальні роботи. Всі ремонтні роботи виконують згідно з календарним графіком. Роботи планують завершити до 25 серпня цього року, для забезпечення своєчасного та якісного початку нового навчального 2017-2018 року. Кошти на ліквідацію аварійної ситуації виділено з резервного фонду міського бюджету м. Львова.


Також Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР, прокоментувала ситуацію із фаховими спеціалістами на сьогодні у школах: «На сьогодні у нас велика потреба у вчителях іноземних мов, а саме німецької, польської, англійської; також недостатньо вчителів фізкультури та інформатики, вчителів початкової школи. Ми продовжуємо пошук фахових спеціалістів всіма можливими зусиллями, і також залучаємо до роботи в школах студентів-старшокурсників».


Зі слів начальника управління освіти ЛМР, цього року до школи підуть 76 тис. дітей, що на 3 тис. більше, ніж торік.


Загальна інформація щодо ремонтних робіт у закладах освіти міста у 2017 році:


капітальний ремонт пралень у 7 ДНЗ на суму 800 тис.грн.

капітальний ремонт із заміною вікон на суму 3,9 млн.грн, в тому числі для ДНЗ – 1 млн.грн., для ЗНЗ – 1,982 млн.грн, для ПНЗ – 120 тис.грн.

ремонт систем опалення на суму 4,985 млн. грн., з яких для 5 ДНЗ – 1,038 млн. грн та 10 ЗНЗ – 3,747 млн.грн. (в тому числі на ліквідацію підвальної котельні у СЗШ східних мов – 1,0 млн.грн.).

ремонт покрівель на суму 4,871 млн.грн., в т.ч. для 4 ДНЗ – 1,432 млн.грн., для 7 ЗНЗ – 3,409 млн.грн., для ПНЗ – 1,030 тис.грн.

капітальний ремонт санвузлів на суму 9,29 млн.грн. для 26 ЗНЗ.

капітальний ремонт басейнів на суму 6,813 млн.грн. для 4 ЗНЗ, в т. ч. на виготовлення ПКД 228 тис.грн.

капітальний ремонт спортивних майданчиків на суму 24,7 млн.грн., в т. ч. на виготовлення ПКД 1,265 млн.грн. для 42 ЗНЗ.

капітальний ремонт приміщень харчоблоків суму 2,7 млн.грн, в т.ч. для 6 ДНЗ – 1,2 млн.грн., для 5 ЗНЗ – 1,5 млн.грн.

придбання обладнання та предметів довгострокового користування на суму 13,4 млн.грн, в т.ч. для ДНЗ – 1,586 млн.грн., для ПНЗ – 0,522 тис.грн,  для ЗНЗ – 10,9 млн.грн., з яких облаштування лабораторним та демонстраційним обладнанням кабінетів фізики – 4,0 млн. грн., на інтерактивні мультитач-панелі – 2,5 млн.грн. та інше обладнання – 4,4 млн.грн. А також у рамках реалізації проекту «Громадський бюджет» - 0,8 млн.грн.

У 2017 році із міського бюджету на ремонтні роботи та на придбання обладнання і предметів довгострокового користування виділено 153,2 млн. грн.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі