Львівські військові медики отримали новий сучасний реанімобіль (ФОТО)

5-40
5-40

Реанімобіль оснащений апаратом штучної вентиляції легенів, обладнанням для виконання реанімаційних заходів, інфузоматом для програмування дозування розчинів для ін’єкцій отримали львівські військові медики. Про це пише «Варта1», з посиланням на матеріал «Армія.inform».

На борту спеціального медичного автомобіля «Citroën Jumper» є все необхідне для транспортування хворих у важкому стані.

Тут є діагностичні пристрої, що виводять на монітори всю інформацію про життєві показники пацієнта. Також у комплектацію реанімобіля входять сучасні ноші для перенесення хворих та екіпірування для медиків лікарсько-сестринської бригади.



«Наразі триває процес приймання реанімобіля, — розповів начальник відділення невідкладної медичної допомоги Військово-медичного клінічного центру Західного регіону підполковник медичної служби Ігор Шенгофер. — Лікарі, медичні сестри й водії ознайомлюються з роботою обладнання, укомплектовують автомобіль усіма необхідними наборами медикаментів, проводять тренування на борту. Транспортування хворих у важкому стані — складне й відповідальне завдання. У складі нашого відділення — досвідчені медики, які володіють усіма необхідними навичками для його виконання. В дорозі вони можуть розраховувати лише на свої знання й уміння та мають блискавично швидко оцінювати стан пацієнта, ухвалювати єдине правильне рішення й реалізовувати його. Все повинно бути під рукою, дії персоналу в кабіні реанімобіля мають бути доведені до автоматизму».

Уже незабаром новий реанімобіль «стане до строю» — екіпажі почнуть використовувати його для транспортування хворих у важкому стані. Це вже шостий реанімобіль у складі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

«Ми активно використовуємо реанімобілі для транспортування хворих, починаючи з 2007 року, — зазначила старша медична сестра-анестезист відділення невідкладної медичної допомоги сержант Світлана Назаркевич. — У довоєнні часи ми виконували в середньому 150–200 виїздів на рік. З початком бойових дій на сході країни ці цифри значно зросли. 2014 року відділення здійснило 356 виїздів, у 2015-му — 331, а у 2016 році — 391 виїзд. Ми транспортуємо хворих і поранених у різні військові медичні заклади, несемо цілодобові чергування у Міжнародному центрі миротворчості й безпеки Національної академії сухопутних військ. Наші бригади й реанімобілі перебувають там у негайній готовності надати невідкладну медичну допомогу військовослужбовцям та доправити їх у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону. Також беремо участь в одному з етапів аеромедичної евакуації хворих і поранених — доставляємо пацієнтів з борту літака чи вертольота до нашого центру».

Військові медики кажуть, що львів’яни часто можуть бачити реанімобілі в роботі на вулицях міста під час транспортування поранених з аеропорту до ВМКЦ Західного регіону.

«Від імені всіх водіїв нашого відділення висловлюю вдячність львівським водіям за розуміння важливості нашої роботи, — зауважив командир евакуаційного відділення прапорщик Павло Прищепа. — Здебільшого водії роблять усе можливе, аби надати перевагу в русі колоні військових медичних автомобілів. Водночас, хочу зазначити: часто ми перевозимо поранених військових, які вижили на полі бою, бо їм вчасно надали першу медичну допомогу просто під кулями ворога. Потім їх вчасно евакуювали до медпункту, вчасно доставили до мобільного госпіталю, літаком доправили у наше місто. І ми дуже не хочемо, аби через байдужість або неуважність водіїв ми невчасно доставили наших захисників у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону».

Додамо, що від початку цього року лікарсько-сестринські бригади ВМКЦ здійснили більше ніж 150 виїздів та евакуацій. Нещодавно, 17 листопада, вони брали участь у заходах з аеромедичної евакуації й доставили з аеропорту до центру чотирьох військовослужбовців із травмами й пораненнями, серед яких один перебував у стані коми.

varta1.com.ua: Новини