Львівським «Карпатам» не дозволили виїхати до Іспанії

Команда проведе збори в Україні

Профільне міністерство відмовило першоліговим Карпатам у виїзді на міжнародний турнір до Іспанії, мотивуючи це тим, що право виїжджати за кордон мають лише команди УПЛ. Про це пише Sport.ua.

За інформацією джерела, зелено-білі планують 9 лютого вирушити на етап підготовки на Закарпаття і зараз активно шукають спаринг-партнерів. У березні, швидше за все, вони тренуватимуться на своїй заміській базі у Бартатові. Наразі Карпати лідирують у групі Чемпіонська Першої ліги, набравши 45 очок.

Карпати вийшли з відпустки у понеділок, 22 січня. Футболісти пройшли медогляд у Львівському обласному лікарсько-фізкультурному диспансері. Гравці здали тести та виконали фізичні вправи на базі клубу в Бартатові.

На першому етапі підготовки команда працюватиме в режими дворазових тренувань. 6 лютого Карпати планують провести перший у 2024 році контрольний поєдинок.

Команда поки працює без головного тренера Mирона Mаркевича та його помічника Володимира Єзерського. Вони у складі збірної України серед ветеранів беруть участь у турнірі в Норвегії.

Чому гравцям Карпат відмовили у виїзді

У Мінмолодьспорті послалися на відсутність правових підстав для виїзду за кордон команд, які не виступають в УПЛ. Ця ситуація викликала нерозуміння з боку головного тренера Карпат Мирона Маркевича.

«Ніби ті хлопці, що грають в першій лізі, не українці. Тим паче, що ми даємо гарантії, що всі футболісти Карпат повернуться на Батьківщину. Зрештою, Карпати, які лідирують в першій лізі, зараз успішно проходять атестацію, необхідну для виступів в УПЛ. Клуб вже проплатив авіаквитки на 9 лютого до Валенсії, забронювали готель», - сказав Маркевич.

Карпати мали на меті провести принаймні чотири матчі. Зокрема і з командами з чемпіонату Іспанії.

«В Іспанії повинні зіграти з норвезьким Соґндальом, естонською Левадією, клубами Ла Ліги – Валенсією та Вільярреалом. Ба більше, ці поєдинки будуть транслюватися по телебаченню й всі зароблені кошти Карпати передадуть ЗСУ», - заявив Мирон Маркевич.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також