Львівський суд покарав палія сухостою

Зобов’язав відшкодувати пожежникам солідну компенсацію

Фото ілюстративне

На Львівщині суд покарав палія сухої трави. Так, із 60-річного мешканця села Мацошин, на Львівщині, який у березні цього року палив суху траву, окрім штрафу, стягнуть ще 134 тис. грн компенсації за роботу пожежників. Про це, з посиланням на рішення Залізничного районного суду Львова, пише «Zaxid.net».

У прокуратурі Львівщини повідомили, що суд задовольнив позов Жовківської окружної прокуратури про стягнення з мешканця Жовківщини компенсації за виїзд пожежників. За даними прокурорів, таке рішення прийняте вперше в Україні.

«Відомо, що у березні цього року у селі Мацошин 60-річний чоловік спалював сухе листя та траву неподалік житлових і господарських будинків. Хтось з очевидців повідомив про пожежу місцевих рятувальників. Ті приїхали і погасили вогонь, який вже встиг поширитися на площу 400 м². Згодом працівники ДСНС встановили ім’я палія і виписали йому штраф 1700 грн (ст. 175 КУпАП). Чоловік сплатив цей штраф», — йдеться у матеріалах справи.

Після цього прокуратура подала в інтересах ДСНС позов до суду про відшкодування шкоди, заподіяної адміністративним правопорушенням. Йдеться про компенсацію за виїзд пожежників, які гасили пожежу сухої трави. Затрати пожежників на виїзд та гасіння сухостою розрахували за спеціальною формулою.

Згідно рішення суду прийнято: стягнути з палія понад 134 тис. грн на користь пожежників. Окрім того, мешканець має сплатити ще 2,4 тис. грн судового збору.

Варто зазначити, що рішення суду ще не вступило у дію та може бути оскаржене до Львівського апеляційного суду.

Раніше повідомлялося, що рятувальники закликають зупинити паліїв сухостою.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена