Львівському бізнесмену винесли вирок за напад з пістолетом на голову ОСББ

Чоловік погрожував жінці, що її застрелить

ФОТО: ілюстративне

 Випадок трапився ще у травні 2019 року, того дня нападник наставив пістолет на керівницю об’єднання Любов Татарин, коли вона відмовилась надати довідку про переведення квартири в нежитлове приміщення. Слідство тривало чотири роки. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні хуліганства з застосуванням зброї, призначивши чотири роки тюрми. Однак суд звільнив Крукеницького від відбування покарання з річним іспитовим терміном.

З порталу судової влади відомо, що йдеться про 51-річного львів’янина Остапа Крукеницького. За даними реєстру YouControl, Крукеницький є засновником кількох підприємств, які працюють у різних галузях.

 Як відомо з вироку, увечері 14 травня 2019 року, дружина Крукеницького прийшла в ОСББ «Фамільний дворик» у Львові. Жінка попросила надати їй довідку про переведення квартири в нежитлове приміщення, яке б хотіла використовувати як магазин. Керівниця ОСББ Любов Татарин відмовила у наданні такої довідки, бо раніше мешканці будинку проголосували проти створення магазину на першому поверсі, окрім того, заявила, що видача таких документів не є у компетенції ОСББ.

Почувши відмову від голови, дружина бізнесмена розізлилась і покликала чоловіка. За кілька хвилин в кабінет до керівниці ОСББ увірвався Остап Крукеницький і почав їй погрожувати пістолетом “Форт 17Р”.

Читайте також: чоловік погрожував гранатою неповнолітній доньці своєї коханої жінки (ВІДЕО).

Почав лаятись, виражався нецензурною лексикою, вставши з лавки підійшов до столу, розстібнув куртку, витягнув пістолет та наставив його в обличчя керівниці ОСББ, яка сиділа за столом. Вона спочатку думала, що пістолет не справжній, однак Крукеницький перезарядив пістолет, з нього на стіл випав патрон, вона відчула паніку і страх. Він погрожував, що він її застрелить”, — йдеться у вироку.

Любов Татарин намагалась вийти з-за столу, однак чоловік тримав її за шию та притиснув до стіни.

Бухгалтерка пробувала зателефонувати у поліцію, однак чоловік погрожував і їй, тому вона відставила телефон. Жінки думали, що пістолет несправжній, але чоловік при них його перезарядив і на підлогу впав патрон, який згодом вилучили правоохоронці.

Сам Остап Крукеницький не визнав свою провину. Він розповів, що вони з дружиною придбали нерухомість у ЖК «Фамілія» та почали робити ремонт. Між ним та головою ОСББ виникали конфлікти, зокрема через сплату комунальних послуг. Чоловікові здавалось, що рахунки за ОСББ є завищеними, кошти вносились у накопичувальний фонд, але, словами чоловіка, голова ОСББ Любов Татарин не пояснила на що їх витрачають, тому він відмовився за це платити.

Також обвинувачений заявив, що голова ОСББ пропонувала йому пришвидшити переведення приміщення у не житлове за 500 доларів. Наприкінці травня, за словами Остапа Крукеницького, дружина звернулась до голови ОСББ, щоб отримати довідку, однак Любов Татарин їй відмовила. Чоловік тоді теж був присутній у кабінеті, але стверджує, що нікого не бив та не погрожував. Поліцейські згодом вилучили у нього пістолет, який зберігався у сейфі.

Коли справу почали слухати у суді, то адвокат Любові Татарин повідомив про смерть потерпілої.

На думку суду, не зважаючи на те, що обвинувачений не визнав свою провину, вона підтверджується зібраними під час досудового розслідування доказами.

Суд визнав Остапа Крукеницького винним у хуліганстві та призначив покарання – чотири роки тюрми, але звільнив від його відбування з річним іспитовим терміном. Пістолет Форт 17Р конфіскують у дохід держави. На вирок ще може бути подана апеляція.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також