Львівського священника підозрюють в шахрайстві й привласненні землі

Screenshot_1
Screenshot_1



Настоятель львівського приходу ПЦУ подарував доньці храм у Львові, який раніше зробив своєю приватною власністю без відома парафіян. Депутати Львівської міської ради скасували ухвалу про виділення земельної ділянки священнику. Про це повідомляє «Захід.нет».

Нагадаємо, настоятель церкви Святого Духа ПЦУ, що на вул. Суботівській, Павло Горуйко привласнив каплицю та намагався оформити у власність недобудовану церкву та земельну ділянку під нею площею 0,28 га. Щоб отримати нерухомість, священник уклав договір про іпотеку зі своїм зятем під заставу недобудованої церкви та землі під нею.


У 2019 році депутати Львівської міської ради проголосували за ухвалу, яка дозволила релігійній громаді церкви Святого Духа поділити землю під церквою на дві окремі ділянки. Одна з них мала перейти у приватну власність Павла Горуйко. Представники релігійної громади парафії Святого Духа оскаржили цю ухвалу у Господарському суді.

У грудні 2020 року Залізничний відділ поліції відкрив кримінальне провадження за «Шахрайство» через привласнення каплиці Павлом Горуйко.

Під час засідання сесії Львівської міської ради, 25 березня, депутати розглянули ухвалу і підтримали рішення про скасування поділу земельної ділянки на вул. Суботівській, 15. Таким чином, звинувачений у шахрайстві священник, не зможе отримати у власність земельну ділянку.

varta1.com.ua: Новини