Львівську вчительку звинувачують у загибелі 12-річного школяра на водоспаді Кам’янка

1628746144-7891
1628746144-7891

Львівську вчительку школи № 82, чий учень, 2 червня, загинув на водоспаді Кам’янка, офіційно звинуватили в смерті 12-річного хлопчика. Справу вже передали до Сколівського районного суду за місцем вчинення кримінального правопорушення.

Як інформує «Варта1», з посиланням на Tvoemisto.tv, через трагедію тоді класна керівниця отримала серцевий напад, її госпіталізували у Сколівську районну лікарню.

«Розслідувало Сколівське відділення поліції і потім справу передали до суду», — пояснили у коментарі «Tvoemisto.tv» у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Проти неї порушили кримінальну справу за статтею 137 ККУ (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) частиною 2 (діяння, що спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки). Їй загрожує обмеження волі на термін від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років або без такого.

Нагадаємо, 2 червня, під час екскурсії на водоспад Кам’янка, що на Львівщині, загинув 12-річний учень 6-го класу школи № 82. Хлопчик надто близько підійшов до води, була швидка течія, він послизнувся і впав у воду. Службу порятунку повідомили про те, що дитина тоне. Пожежно-рятувальні відділення бензопилою розрізали дерево, за яке зачепився хлопчик. Школяра витягнули мотузками і передали медикам, але медики констатували смерть. Вчителі та батьки надавали учневі допомогу, після того як він упав, і його витягнули із води до приїзду швидкої.

varta1.com.ua: Новини