Львівський медуніверситет спростував фейк про "дослідження" "Модерни"

fake-news
fake-news

Сьогодні Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького став об’єктом кіберзлочину. Деякі засоби масової інформації Львівщини отримали фейкові листи нібито від ЛНМУ ім. Данила Галицького, в яких йшлося про вигадані дослідження по вивченню вакцини «Модерна», а також висновки, які в результаті були зроблені. Про це «Варта1» повідомили у пресслужбі Львівського медуніверситету.

У закладі офіційно заявили, що згаданих досліджень вони не проводили.

"Офіційно заявляєможодних досліджень щодо «Модерни» чи інших офіційно зареєстрованих  вакцин проти COVID-19 наукові підрозділи Університету не проводили, оскільки це не передбачено науково-дослідницькими планами нашого закладу. Відтак, жодних псевдонаукових висновків ніхто не робив та звернень у Міністерство охорони здоров’я не подавав. Вважаємо поширення такого листа намаганням дискредитувати наш Університет, як осередок серйозних наукових розробок та досліджень, а також черговою провокацією, метою якої є збурити громаду та продовжувати розпалювати антивакцинаторські настрої",йдеться у дописі.

Ззаначається, що керівництво ЛНМУ ім. Данила Галицького звернеться із заявою в департамент кіберполіції Національної поліції України та в Службу безпеки України.

varta1.com.ua: Новини