Львівський перевізник намагався під виглядом продуктів харчування незаконно ввезти ліки (ФОТО)

Водій за кордоном «дозавантажив» 3 палети із 108 коробками лікарських противірусних засобів

У неділю, 15 вересня, на Закарпатті митники запобігли шахрайській схемі із незаконного ввезення лікарських засобів під виглядом іншого вантажу. Про це повідомила Закарпатська митниця.

Зазначається, що посадовці виявили у вантажівці понад 4 тисячі флаконів дитячого противірусного сиропу, які намагались непомітно завезти на митну територію України, «замаскувавши» під продукти харчування.

"Порушення митних правил задокументовано у пункті пропуску «Чоп – Захонь», що на кордоні з Угорщиною. Львівський перевізник, повертаючись з Євросоюзу на вантажному автомобілі, під час проходження митних формальностей надав товаросупровідні документи на переміщення консолідованого товару, загальною кількістю 29 вантажних місць", - йдеться у повідомленні.

Утім, під час зважування транспортного засобу з вантажем митники виявили перевищення вагових параметрів. Відтак, довелось застосувати рентгенівську скануючу систему, яка чітко вказала на аномалію щодо розбіжностей у кількості вантажних місць.

Після розвантаження всього товару виявлено, що вантажний відсік заповнений 32 вантажними місцями (палетами).

Фото: Закарпатська митниця



З’ясувалось, що під виглядом продуктів харчування (вин, чіпсів, сирів, вафель та ін.), водій за кордоном «дозавантажив» 3 палети із 108 коробками лікарських противірусних засобів та намагався непомітно завезти їх на митну територію України для подальшого комерційного збуту.

У коробках знаходилися 4320 шт. флаконів сиропу «Новірин» , орієнтовна вартість яких сягає понад мільйон гривень (на вітчизняному ринку один такий флакон коштує близько 300 грн.).

Тож, за подання митному органу документів з неправдивими відомостями щодо кількості вантажних місць, асортименту товару та його вартості, відносно перевізника складено протокол про порушення митного законодавства за ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Читайте також: львівські митники викрили двох водіїв на контрабанді колекційного алкоголю та дороговартісної техніки (ФОТО)

Наразі предмети правопорушення вилучені, їх остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт, а от долю вирішить суд. Санкції даної статті передбачають не лише штраф від 50 до 100% вартості товарів, а й їх конфіскацію.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі