"Львівводоканал" повністю сплатив Світовому банку кредит, що взяв 20 років тому

polvodkanal
polvodkanal

«Львівводоканал» 13 квітня виплатив останній кредитний платіж Світовому банку і повністю погасив позику, яку отримав у 2002 році. Про це інформує «Львівводоканал».


Кредитні кошти реалізували у межах програми модернізації інфраструктури водопостачання та каналізації міста Львова.


«До 2010 року львів’яни мали воду у своїх домівках лише декілька годин вранці та ввечері. Але зараз ми вже давно забули про ті скрутні часи і маємо цілодобове водопостачання,розповідають у «Львівводоканалі».

У 1995 році на запрошення міського голови до Львова прибула делегація Світового банку. Тоді обговорювали можливі інвестиції у програму модернізації інфраструктури водопостачання та каналізації міста Львова. Переговори тривали аж до 2002 року і врешті Львову таки вдалося стати першим містом, яке отримало позику Світового банку в сумі 24,25 млн дол. США та грант уряду Швеції в розмірі 6 млн дол. США.

Проєкт модернізації реалізовували з 2003 до 2007 року. Після його завершення вдалося розширити графік подачі води. Зокрема, 89 % львів’ян отримали воду цілодобово, ще 11 %за графіком 8–12 год на добу, а також суттєво економити електроенергіюдо 11 мільйонів кВт год/рік.

varta1.com.ua: Новини