«Львівводоканал» прокоментував інформацію про аварію в Полтві

ертрноьт
ертрноьт

Команда львівських діггерів-дослідників відшукала прорив водопроводу, який знаходиться між вулицями Франка та Шота-Руставелі, у Львові. Про це повідомляла «Варта1», з посиланням на допис, опублікований Андрієм Риштуном.

Дослідник попередив про небезпеку, адже інфекція з каналізації може потрапити у водопровід.

У коментарі виданню «Zaxid.net» у «Львівводоканалі» зазначили, що про аварію їм стало відомо з допису Андрія Риштуна. Можливість потрапляння інфекції у міський водогін у підприємстві заперечили.

«Зараз немає жодної небезпеки від того, що чиста вода потрапляє в каналізацію. Це витік, який трапляється у Львові від 5 до 10 разів на день. Просто стан мереж такий, він спричиняє їхні прориви. Ми труби обстежуємо. Так, нам могли закинути, мовляв, занадто пізно почали ліквідовувати інцидент. Але в нас є певний алгоритм, протяжністю у 48 годин: зокрема потрібно приїхати на місце, побачити, де прокладені електрокабелі й газогін, щоб нічого не пошкодити. Сьогодні там уже починає працювати важка техніка, яка розкопає місце пошкодження і подивиться, в чому проблема. Ще раз кажу: така аварія звичайна, її фахівці «Львівводоканалу» ліквідовують до десятка разів щодня», — пояснила виданню речниця «Львівводоканалу» Уляна Горбата.

У «Львівводоканалі» не уточнили, чи через прорив доведеться припинити водопостачання мешканцям декількох будинків.

Також, наразі, не повідомляють про розмір збитків через витік.

varta1.com.ua: Новини