Людьми, які відмовляються евакуйовуватись з Донеччини, займається поліція

Не зважаючи на постійні обстріли, люди відмовляються виїжджати

Людьми, які не хочуть евакуюватися з Донеччини через лояльне ставлення до ворога, займаються правоохоронці. Про це у телемарафоні повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає «Укрінформ».

«Евакуація продовжується. Я не можу сказати, що це високі темпи. Це 300–350 осіб на добу евакуюються, це з 340 тисяч. Цифра особливо не змінюється... Тут є ще фактори. Можливо у тих, хто не хоче виїжджати, і якось лояльно ставиться до ворога, але цим, повірте, ми також займаємось і займаються правоохоронні органи. І мотиви деяких з них нам також відомі», — заявив очільник області.

Він зазначив, що евакуацію в області продовжують, і ще жорсткіші наполегливі заходи для рятування життя та здоров’я людей будуть застосовуватися для того, щоб на осінньо-зимовий період лишилось якнайменше людей в області.

«Я приводжу приклади для тих, хто не хоче виїжджати. Ось людина лягає відпочивати у приватному будинку, а на ранок, або вночі вже цього будинку немає. І під загрозою не просто здоров’я, але й життя. А життя і здоров’я — це найцінніше», — підкреслив Кириленко.

Кириленко нагадав, що у місцевої влади є спеціально розроблений алгоритм евакуації — люди знають, як евакуюють, яким маршрутом і яка кінцева точка відправлення, де вони будуть і в яких умовах розміщені.

Як відомо, ворог нещадно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи цивільних громадян, знищуючи інфраструктуру населених пунктів області.

У регіоні вже давно немає газопостачання, а в багатьох населених пунктах — і водопостачання. Ворог робить спроби прорвати українську оборону в кількох напрямках, але не має успіху і повертається на свої попередні позиції.

За словами Кириленка, у Донецькій області до осінньо-зимового періоду має залишитися не більше 235 тис населення, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури, інші всі повинні евакуюватися. До 24 лютого на Донеччині постійно проживали 1 млн 670 тис осіб.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена