Людський ресурс росії не допоможе окупантам виграти цю війну — Жданов

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що війна в Україні не буде тривати декілька років

Фото: ілюстративне

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що війна в Україні не буде тривати декілька років.

Він зауважує, що навіть новий людський ресурс Росії не допоможе окупантам виграти цю війну. За його словами, мобілізація у РФ лише погіршить внутрішньо-політичну ситуацію у країні.

Такий прогноз Олег Жданов дав на своєму «YouTube»-каналі.

«Дійсно, запасів у РФ багато, але вони йдуть у минуле. Навіть зараз ми фіксуємо ешелони російської військової техніки у Ростові. Там — вантажівки КрАЗи, зняті зі збереження, які ставилися ще СРСР. Вони їх розконсервовують, щоб ними воювати в Україні. Вони сформують 1 млн 200 тис. резервістів. Зараз уже вималювалася схема, за якою вони хочуть провести мобілізацію. До кінця року Кремль хоче зібрати до пів мільйона резервістів, у наступному році — ще 700 тис. Новомобілізовані не чинять великий спротив. Вони живуть у жахливих умовах, їх заселяють у спортивні зали у містах, видають радянські матраси. Ніхто не бунтує, вони згідні зі своєю рабською участю. Когось уже відправили на фронт, хтось уже в Україні гине, а хтось попадає у полон. Ресурс у РФ, як виявляється, є. Може, мотивація не така висока, але ресурси є. Так само в техніці. Попри те, що вона стара, вони будуть намагатися воювати на ній. Та, старі, радянські, але вони будуть», — розповів Жданов.

Експерт наголосив, що на спроможність РФ вести тривалу війну в Україні велику роль також відіграє російська економіка, яка на тлі мобілізаціїї почала «захлинатися». Далі буде лише гірше, вважає Жданов.

«Чи буде тривати ця війна 2–3 роки, думаю, ні. Навіть при усіх цих позитивних моментах, є ще таке поняття, як економіка та фінанси. Так, російська економіка уже «захлинається» через хвилю, яка вони підняли через мобілозованих. У них уже немає, чим їх одягати та оснащувати. Я думаю, чим далі, тим буде більше проблем у РФ. Подивимося, куди вони їх будуть поселяти, бо уже на сьогодні немає куди. Все буде залежити від внутрішньо-політичної ситуації в самій росії», — наголосив експерт.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів