Маємо знову абсурдний фейк: НБУ спростував інформацію про припинення роботи електронних платежів

СЕП насправді працює щодня— 23 години та сім днів на тиждень

ФОТО: Національний банк України

Національний банк України спростував інформацію про припинення з 12 березня роботи системи електронних платежів НБУ (СЕП).

Про це повідомив НБУ у «Facebook».

«Друзі, маємо черговий абсурдний фейк. У соціальних мережах та месенджерах поширюється інформація, що нібито гроші з платіжних карток вкрай треба було зняти готівкою 12 березня. Адже 12 березня працювала система електронних платежів Національного банку (СЕП). А у наступні дні цього вже не можна буде зробити. Одразу повідомляємо — це неправда», — наголошується у повідомленні НБУ.

Також банк зазначив, що СЕП працює щодня — 23 години та сім днів на тиждень.

«Крім того, згадайте, чи були у вас проблеми з платіжними карками під час вихідних або пізно увечері, коли банки вже не працювали? Звичайно, що ні, адже навіть у вихідні й уночі платіжні системи «Mastercard», «Visa», «ПРОСТІР», а відповідно й банкомати і термінали працюють, незалежно від робочого часу банків. Сьогодні вже 13 березня, відповідно ви можете переконатися, що ваші гроші цілі й неушкоджені, а банкомати й термінали працюють, як завжди», — заспокоїли в НБУ.

Нацбанк просить зберігати спокій та не вірити фейкам.

«Довіряйте лише офіційним джерелам інформації. І пам’ятайте, що ворог — підступний та брехливий. А безготівкові розрахунки платіжними картками є одним із найбезпечніших і надійних способів оплати в нинішніх умовах. Якщо зустрічаєте подібні заяви, повідомляйте нам, будь ласка», — підсумували в НБУ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також