Макрон назвав українців та росіян «братами»

Він не вважає дії росії геноцидом

Президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати дії Росії в Україні «геноцидом» у телевізійному інтерв’ю телеканалу «France 2».

Відповідаючи на запитання, чи він, як і президент США Джо Байден, використовуватиме термін «геноцид» для вбивства українців російськими військовими, Макрон сказав: «Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи [росіяни та українці] — брати».

«Я хочу продовжувати намагатися, наскільки можу, зупинити цю війну та відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики послужить цій справі», — додав він.

«Те, що ми можемо з упевненістю сказати, це те, що ситуація неприйнятна і що це військові злочини. Ми переживаємо воєнні злочини, які є безпрецедентними на нашій землі — нашій європейській землі».

Президент Франції, який зараз балотується на переобрання, також відзначив співпрацю Франції з Україною у розслідуванні імовірних військових злочинів.

«Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, було встановлено, що російська армія скоїла військові злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних», — сказав Макрон.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також