Макрон в Ірпіні відповів, що хотів сказати своїм висловом про «збереження обличчя Путіну»

Президент Франції сьогодні перебуває в Україні

Фото: Українська правда

Президент Франції Еммануель Макрон під час візиту в Україну відповів на критику на свою адресу через слова про «збереження обличчя путіну». За словами французького лідера, Україна має перемагати у війні, що розв’язана Росією.

Також він запевнив, що Франція з першого дня війни підтримувала Україну, повідомляє «Оbozrevatel».

Під час візиту в Ірпінь, де російські окупанти вчиняли масові вбивства та військові злочини, Макрон наголосив, що Україна повинна мати можливість чинити опір і перемагати.

На запитання журналістів про висловлювання, в яких він говорив, що росію не можна «принижувати» Макрон заявив, що Франція була поряд з Україною з першого дня війни.

«Україна повинна вміти чинити опір і перемагати. Франція була поряд з Україною з першого дня…ми поряд з українцями без двозначності», — сказав президент Франції.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький обурився розмовами про спроби «зберегти обличчя» президентові країни-агресора РФ володимиру путіну. Він переконаний, що главу Кремля слід ізолювати. Політик заявив, що із терористами не можна домовлятися.

Раніше повідомлялося, що глава МЗС України вважає, що бажання деяких європейських політиків «зберегти обличчя» російському диктатору володимиру путіну можна розцінювати як велику хворобу. Вилікувати їх здатна лише жорстка історія.

16 червня в Україну приїхали президент Франції Еммануель Макрон, федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоханніс. Політики проведуть переговори із президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомлялося, лідери Франції, Італії та Німеччини прибули потягом до Києва.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також