Маленька львів’янка, якій зробили найдорожчий у світі укол, повернулася до України (ФОТО)

Дівчинку попереду чекає ще довга реабілітація

Вікторія Полюга, фото з відкритих джерел

До Львова повернулася Вікторія Полюга, дівчинка зі СМА, якій усі небайдужі збирали кошти на дороговартісний укол. Про повернення Вікторії написав Сергій Шарко у «Facebook».

«Найсильніша дівчинка Вікторія Полюга повертається в Україну! Ми стали щасливими свідками цієї прекрасної події!» — йдеться у дописі.

Зі слів рідних дівчинки, попереду ще буде довга реабілітація в Італії. 

Фото: Сергій Шарко, "Facebook"

Львів’янка Вікторія Полюга отримала рятівний укол «Zolgensma», який коштував понад 50 мільйонів.

Як повідомлялося, збір грошей на порятунок Вікторії Полюги розпочався навесні 2021 року. У дівчинки рідкісне генетичне захворювання — спінальна м’язова атрофія (СМА), що ослаблює тіло та забирає здатність тримати голову, ходити, а далі — ковтати та дихати. Дівчинка потребувала уколу, який необхідно було зробити у віці до двох років. Необхідні 50 млн грн на укол «Zolgensma» зібрали 4 листопада. Дівчинка з батьками вилетіла для введення рятівного уколу до США, однак підхопила вірус, тому укол відклали до повного одужання.

Щоб зібрати такі кошти, львів’яни влаштовували різні флешмоби, як от «мільйон троянд для Вікторії», «Купи зустріч — врятуй Україну». А також проводили фестивалі, де збирали кошти для Вікторії або ж перераховували одноденні заробітки на благодійний рахунок чи рахунки батьків.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також