Мали свої тарифи: керівництво Національної поліції прозвітувалося про затримання організованої групи «тітушок» (ВІДЕО)

Група осіб планувала кровопролитні акції в столиці.

На сьогоднішньому брифінгу керівництво Національної поліції повідомило про затримання угруповання, яке планувало масові заворушення в Києві. Про це повідомляє «Варта1», з посиланням на брифінг Національної поліції України.

“Вчора була затримана група осіб, яка планувала масові заворушення в центрі Києва. Планувалося зібрати до 5 тисяч, з яких до 1,5 тисячі мали складати так звані тітушки, які мали влаштувати бійки з правоохоронцями”, — сказав Монастирський.

Як заявив Монастирський, планувався мітинг із провокаціями, обов’язково мало бути насильство серед учасників мітингу, мала пролитися кров.

«При чому була заготовлена, в тому числі, й бутафорська кров, яка внаслідок цих конфліктів із правоохоронцями мала начебто пролитися серед “активістів”», — зазначив він.

У той же час, глава Національної поліції Ігор Клименко оприлюднив факти щодо запобігання державному перевороту:

  • 5 тисяч людей збиралися «висадити» біля ВП сьогодні вранці;
  • заявку на акцію збиралися подавати в останній момент;
  • у так і не поданій заявці на акцію організатори нібито збиралися вказати лише 500 осіб, щоб поліції прийшло недостатньо;
  • частина «зарплатного» фонду для акції нібито заздалегідь була закладена на оплату штрафів для протестувальників.

Прейскурант Клименко оприлюднив на таблиці.

Також було надане відео, де наче б то організатор домовляється з виконавцем.

За даними очільника поліції — організатори дуже добре  обізнані з правоохоронною системою, мали досвід роботи в силових структурах.

У організаторів вилучили фаєра, димові шашки, шини, вогнегасник, листівки, вудочки-прапорці, медичні жилети, рації.

У приклад акції з дестабілізації ставлять нещодавні події в Києві, де відбулися  сутички поліцейських та протестувальників ФОПів. Поліція мусила спростовувати інформацію про загиблого на акції чоловіка. Аналогію до цих подій привели відносно теперішньої «акції», яку попередили правоохоронці. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також