Малий бешкетник: 4-класник прийшов на уроки зі зброєю

Хлопець хотів похизуватися пістолетом перед своїми однокласниками. Про це йдеться у сюжеті «ТСН.19:30». 


Зазначається, що інцидент стався у місті Рожище, що на Волині. Хлопчик навіть не встиг витягнути пістолет із ранця, як його забрала вчителька.


«Леся Степанівна навіть не зрозуміла, що це іграшка, скажімо так, як на цей момент здалося», — розповів директор школи Юрій Яблонський.


Поліцейські, що приїхали до школи, з’ясували на місці, що зброя — не іграшкова.


«Це був пневматичний пістолет, який не був технічно справний, був розряджений, без кульок та баллона», — розповів старший інспектор Рожищенського відділення поліції Андрій Дорожнюк. 


З ПІСТОЛЕТОМ ДО ШКОЛИ. НА ВОЛИНІ ЧОТИРИКЛАСНИК ПРИНІС НА УРОКИ ЗБРОЮ, ЯКУ ЗНАЙШОВ ВДОМА Більше читайте тут: https://tsn.ua/video/video-novini/z-pistoletom-do-shkoli-na-volini-chotiriklasnik-prinis-na-uroki-zbroyu-yaku-znayshov-vdoma.html.


У магазині зброї розповідають, що цей пістолет зовні є копією бойового. Якби він був зарядженим та ще й в руках дитини — міг би накоїти лиха.


«Якщо влучити в око — його можна вибити. Якщо попадати на відкриті ділянки — він може призвести до синців та легких проникаючих», — пояснив продавець зброї Олег Гайдук.


Батьків хлопця, одразу після інциденту, викликали до школи. Вони пояснили, що купили зброю два роки тому, мають усі документи. Тато хлопчика постійно брав пістолет у відрядження, а після повернення поклав його на шафу і просто забув про це.


«Вона в мене вже два роки, у хаті вона була тільки кілька днів. Вона у хаті в мене не зберігається», — переконує Андрій Стасюк. 


В управлінні освіти кажуть, що обшукувати дітей, з чим вони приходять до школи, не мають права, а посади охоронця у закладі, де навчається близько 700 учнів, немає. Його функції виконує прибиральниця.


«Місцевий бюджет не може дозволити утримання охорони. Все буде залежати від коштів, які виділять для освіти у 2019 році», — каже начальник Рожищенського управління освіти Ігор Козава. Тому після інциденту у школах району планують лише провести профілактичні бесіди з педагогами і батьками. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі