Мама українського депутата веде бізнес у тимчасово окупованому Бердянську

Бізнес, пов’язаний з торгівлею на ринках

У кінці 2022 року Ірина Іванісова, мати народного депутата Романа Іванісова, подарувала сину понад 12 мільйонів гривень, які кошти депутат використав для інвестування в квартири у Києві. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Після потрапляння Романа Іванісова до Верховної Ради, його родина почала активно скуповувати елітну нерухомість та люксові автомобілі. До 2022 року дружина депутата придбала три нові автомобілі, дві квартири, три паркомісця і три веломісця у престижному житловому комплексі Києва. У жовтні 2022 року Іванісов інвестував в ще дві квартири, використавши для цього понад 12 мільйонів гривень, які, за його словами, він отримав у подарунок від матері.

66-річна Ірина Іванісова, зареєстрована у Бердянську, мала бізнес, пов’язаний з торгівлею на ринках. На питання про джерело значних коштів жінка пояснила, що все життя працювала та отримала спадок від бабусі. Влітку 2023 року Іванісова перереєструвала свій бізнес в окупованому Бердянську за російським законодавством. Жінка продовжує перебувати там.

Ірина Іванісова пояснила, що таким чином хотіла захистити свою бердянську нерухомість, а також заявила, що родина зараз думає про “її переїзд в Україну”. Жінка заявила, що “зараз перебуває на роботі”.

Народний депутат попросив скинути йому питання в один з месенджерів, але на момент виходу ефіру відповідей журналісти так і не отримали.

Протягом депутатської каденції родина Іванісова придбала нерухомість та автомобілі загальною вартістю близько 2 мільйонів доларів. Останнє придбання, зроблене навесні 2023 року, включало землю та котедж у котеджному містечку “Ariel Village”. За декларацією, Іванісов заплатив трохи понад 3 мільйонів гривень, хоча забудовник пропонував будинки у цьому районі щонайменше за 30 мільйонів.

Довідково:

Роман Валерійович Іванісов (нар. 2 листопада 1978, Бердянськ, Запорізька область, Україна) — український юрист, політик, Народний депутат України 9-го скликання, колишній підприємець.Член Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики. Нардеп в офіційних біографіях вказав, що закінчив Бердянський університет менеджменту і бізнесу та Запорізький державний університет, однак в обох університетах спростували це, заявивши, що Іванісов у них дипломів не отримував.

У 2019 році кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» на парламентських виборах (в. о. 153, Острог, частина Рівного, Гощанський, Корецький, Острозький, Рівненський райони). Народний депутат України (IX скликання, з 2019).  25 листопада 2019 року фракція «Слуги народу» виключила нардепа Іванісова зі своїх лав через наявність інформації про судимість депутата за групове зґвалтування.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі