Мар’яна Безугла хоче стати міністром оборони України

Оголосила про перші кроки на посаді

Мар'яна Безугла заявила, що хоче стати міністеркою оборони та висловила перші пропозиції своїх потенційних рішень.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

У дописі зазначила кроки, що б вона зробила, посівши посаду:

  • запропонувала б «...призначення не »совкового«, не фракційного очільника війська».
  • проведення аудиту усіх призначень, зняттів комбригів та комбатів тощо, переведень «неугодних», на «навчання» тощо;
  • перегляд всіх мобілізованих з 24 лютого 2022 року, хто був у бойових підрозділах, щоб «...дати їм подальший розвиток для використання досвіду»;
  • аудит підрозділів та штабів, що не воюють;
  • проведення контррозвідувальної перевірки на шпигунів, агентів впливу в Мінобороні та Генштабі;

«Визначити, які саме ЗСУ ми зараз будуємо, ключові напрямки розвитку та постійно рахувати, скільки і як це коштуватиме, що конкретно просити у союзників і куди та як вкладати обмежені ресурси країни. Вкладати в людину! В розвиток воїна, його навчання та обізнаність, що рятує життя. В зброю для людини, а не людей як придаток до зброї», – пише Безугла.

Також пропонує зупинити створення нових механізованих сухопутних бригад, ввести обов'язкові критерії навченості людей, обов'язкові ротації (зокрема внутрішні), а також запровадити аудит майорів-полковників у вищих штабах та визначити для кожного ріст і діяльність

«Перевірити і скасувати не менше половини застарілої бюрократії. Впровадити аналіз проведених дій на усіх рівнях, щоб військова машина в реальному часі втягувала знання з тактичних підрозділів та зразу реплікувала на усі інші».

Читайте також: На Львівщині на 10 років засуджено жінку за вбивство співмешканця

Наприкінці вона наголошує: «... навіть з написаного - ідеї та потребують модифікації… ми потребуємо дій! І хтось скаже, тут же стільки нормативної документації міняти, чи щось тут взагалі неможливо. Я скажу, немає нічого неможливого, у війні виграє швидший, гнучкіший, розумніший. Ви зараз можете самі відповісти собі, чи ми виграємо».

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб