Марокко передало Україні танки Т-72Б, які проходили модернізацію в Чехії

Близько 20 танків відправили на поле бою тиждень тому

Фото: ілюстративне

Марокко передало Україні танки Т-72Б, які проходили модернізацію в Чехії. Близько двадцяти одиниць танків було відправлено на поле бою тиждень тому.

Про це повідомляє видання  Menadefense.

Як зазначає видання, це лише перша партія, скільки саме танків країна готова відправити Києву, наразі невідомо. Перед відправкою танки модернізували у майстернях чеської збройової компанії Excalibur.

За інформацією видання, країна закупила Т-72 в Білорусі у 1999-2000 роках. І сьогодні на озброєнні марокканської армії перебуває 148 танків Т-72; 136 - Т-72Б; 12 - Т-72БК.

Як зазначається, рішення про передачу танків Україні було ухвалено на квітневому засіданні у «форматі Рамштайн». Туніс і Марокко були єдиними країнами, які представляли Північну Африку. Таким чином, королівство стало першим в Африці, хто надає військову допомогу нашій країні.

Зауважимо, що інформацію про отримання Україною танків від Марокко наразі не коментували в Міноборони України.

Раніше повідомлялося, що Марокко надасть Україні запчастини до танків Т-72 за рекомендацією США.

Додамо, що танки Т-72 після модернізації в Чехії відрізняються більш потужною силовою та наявністю динамічного захисту. Також вони обладнані новими системами зв’язку та тепловізорами. Танків Т-72 Україні раніше надали три країни: власне сама Чехія, а також США та Нідерланди. За модернізацію уряди цих країн сплатили чеській компанії 2,2 млрд крон, що еквівалентно понад 82 млн доларів.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова