Масове отруєння на гірськолижному курорті: поліція відкрила кримінальне провадження

filestoragetemp1
filestoragetemp1

У Сколівську місцеву лікарню із симптомами харчового отруєння госпіталізовано чотирнадцять осіб — мешканці Києва, Одеси та Херсонської області, четверо з яких — діти, віком від 1 до 7 років. 

Про це Сколівському відділенню поліції стало відомо вчора, 11 лютого.

Попередньо встановлено, що люди могли отруїтись, харчуючись у їдальні готелю «Рандеву» одного з відпочинкових комплексів у смт Славське.

Зокрема, медики діагностували в пацієнтів «гострий гастрит». Дорослі, після надання їм допомоги, були відпущені з медзакладу, натомість діти поки що перебувають під наглядом лікарів.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання — штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.

Як попередньо встановили правоохоронці, усі пацієнти лікарні харчувались в їдальні одного з відпочинкових комплексів. З’ясовуються обставини події, призначені експертизи, досудове розслідування триває.

varta1.com.ua: Новини