Масштабна пожежа у Хмельницьку: горіла торгівельно-виробнича споруда (фото/відео)

IMG_0658
IMG_0658

В неділю вночі, 2 липня, у Хмельницькому спалахнула пожежа у торгівельно-виробничій споруді. Вогонь зайнявся на на другому поверсі триповерхового будинку. Жертв та постраждалих немає, інформує прес-служба ДСНС у Хмельницькій області.

О 01:26 на пункт зв’язку оперативно-координаційного центру ГУДСНС України у Хмельницькій області надійшло повідомлення про те, що в м. Хмельницький на вул. Старокостянтинівське шосе, 26 сталася пожежа на другому поверсі триповерхової торгівельно-виробничої споруди.

Як з’ясувалось на місці події, через пізнє повідомлення про пожежу вогнем охоплено частково другий та третій поверхи, а також покрівля будівлі на площі близько 2000 кв.м.

За підвищеним номером виклику до місця пожежі було направлено пожежно-рятувальні підрозділи обласного центру, а також Хмельницького, Красилівського та Ярмолинецького районів.

Рятувальники в складі ланок газодимозахисної служби понад 3,5 години боролися з вогнем з висувних автодрабин, колінчастих підіймачів та безпосередньо в палаючій будівлі. Існувала реальна загроза обрушення конструкцій. Швидкому поширенню вогню сприяли дерев’яні перекриття будівлі, велике пожежне навантаження швейного цеху та інших торгівельних приміщень, а також пізнє повідомлення про пожежу.

Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося відбити від вогню впритул побудовану всупереч протипожежним нормам триповерхову будівлю, на даху якої вже вирувало полум’я, тим самим врятувати від знищення продуктовий супермаркет та офісні приміщення, а також не допустити перекидання вогню на поруч розташовані багатоповерхівки.

Складну пожежу локалізовано о 03:17 та ліквідовано о 05:05. Проте рятувальники продовжували проливати конструкції для недопущення повторного загорання.

До гасіння пожежі залучались 51 рятувальник на 17 одиницях пожежної та спеціальної техніки ДСНС.

[embed]https://youtu.be/F3QnWFY0OnQ[/embed]

varta1.com.ua: Новини