МАУ виводить частину своїх літаків з України

У компанії пояснили причину

Фото Варта 1

На вимогу лізингодавця авіакомпанія «МАУ» виводить п’ять літаків за кордон. Відповідна заява опублікована на сайті компанії у понеділок, 14 лютого. 

«У зв’язку з зовнішньополітичною ситуацією авіакомпанія »Міжнародні Авіалінії України« отримала офіційне повідомлення від страхових компаній про припинення страхування літаків для польотів у повітряному просторі України. У зв’язку з цим «МАУ» за вимогою лізінгодавців відправляє 5 літаків «Boeing 737-800» до Іспанії за умови збереження інших повітряних суден у флоті компанії», — йдеться у заяві.

У компанії додають, що 2 літаки відправляють на планове технічне обслуговування двигунів до Белграда (Сербія).

«МАУ» наголошує, що надалі буде повідомляти про будь-які можливі зміни. Тому пасажирів просять уважно стежити за новинами авіакомпанії на офіційному сайті, а також за розкладом рейсів. 

««МАУ» докладає зусиль і постійно веде перемовини з страховими компаніями, Міністерством інфраструктури України, Державною авіаційною службою і сподівається на взаєморозуміння», — підкреслили в пресцентрі МАУ.

В компанії додали, що пасажири мають змогу безкоштовно змінити дату вильоту у разі наявності оригінального тарифу, скориставшись онлайн сервісом “Керування бронюванням”. 

Через загрозу нападу РФ страхові компанії почали відмовлятися страхувати повітряні судна, які прямують до України. Деякі компанії почали скасовувати рейси до України.

Водночас, щоб запобігти закриттю неба, Україна страхуватиме літаки приватних страхових компаній.

Кабмін вже виділив 16,6 мільярда гривень на гарантію безперебійних польотів до України для авіаперевізників.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також