Майже 100 нардепів Верховної Ради можна мобілізувати

Чинні народні депутати України мають підлягати мобілізації

ФОТО: Верховна Рада

Народний депутат України Михайло Цимбалюк у етері телеканалу «Еспресо» повідомив, що чинні народні депутати України зобов'язані підлягати мобілізації

«Законопроєкт про мобілізацію не мав шансів проходження в тому вигляді, але було потрібно три тижні, щоб уряд це усвідомив. Наразі законопроєкт відкликаний. Комітет ВР з питань національної безпеки й оборони напрацював пропозиції. Очікуємо, що нову версію запропонує Кабмін, а документи готує Міноборони. Немає сумніву, що потрібно вдосконалювати чинне законодавство з питань мобілізації. Мобілізація має бути справедливою. Потрібно негайно демобілізувати всіх строковиків. Ці люди вже відслужили свої терміни, їх потрібно відпустити додому», — повідомив Цимбалюк.

Читайте також: Подружжя зі Львівщини продавало фальшиві посвідчення водія

«Але потрібно виробити норму, як зберегти чинною ВР. Ворог зацікавлений, щоб Верховна Рада була недієздатна. Яка не зможе ухвалювати закони, продовжувати воєнний стан, мобілізацію, а для цього потрібно 300 нардепів. Сьогодні є 401 народний депутат. Якщо відкинути тих, хто не підлягає мобілізації — це жінки, багатодітні чоловіки, кому є 60+, то приблизно сотню народних депутатів можна мобілізувати. Тоді громадянське суспільство буде усвідомлювати, що нарешті в країні наступає справедливість стосовно мобілізації», — зауважив Цимбалюк.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб