Майже 13 тисяч білорусів підуть воювати проти України — Генштаб

Головна мотивація — гроші

Фото: Associated Press

До 13 тисяч білоруських діючих і колишніх військових погодилися брати участь у війні росії проти України.

Про це повідомляє «РБК-Україна», з посиланням на заяву заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова.

«Уздовж держкордону України розгорнуто і виконують завдання в прикордонних з Україною районах шість батальйонів Збройних сил білорусі. Загалом, за наявними даними, Росія продовжує втягувати білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб з числа діючих і колишніх військових підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали згоду на участь у війні проти України», — заявив Громов.

«Є підозри, що саме напередодні Дня Незалежності України, росія може влаштувати провокацію на білоруському полігоні, з загибеллю іноземців. Щоб демонізувати ЗСУ та втягнути білорусь остаточно у воєнні дії», — сказав Громов.

За його словами, головною мотивацією для білорусів є матеріальна винагорода за участь у повномасштабній війні, оскільки «ніякого ідеологічного фундаменту в діях окупантів немає і ніхто не вірить в денацифікацію».

Як повідомлялося, у МВС назвали дві загрози, які існують з боку білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий