Медична катастрофа Маріуполя: мешканці міста помирають через нестачу ліків

Медичну допомогу в Маріуполі від тепер отримати не можливо

Фото:інформативне

Мешканці окупованого Маріуполя вмирають через нестачу ліків.

Про це інформує Маріупольська міськрада у «Facebook».

«​​Мешканці окупованого Маріуполя вмирають через нестачу ліків. У місті дефіцит препаратів для онкохворих, людей з діабетом, туберкульозом та проблемами з щитоподібною залозою», — повідомили у відомстві.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, ці люди перебувають у зоні ризику і не можуть чекати, коли окупанти доставлять медикаменти, тому їхні життя під загрозою.

Він нагадав, що понад 2 місяці російські загарбники та їх посібники — самопроголошена влада Маріуполя — блокують нормальний доступ маріупольців до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів.

«Вчора здоровому спортсмену — 2 метри на зріст та 120 кг ваги — ампутували дві ноги. Чому? Після пережитого стресу через воєнні дії, у нього стався інсуліновий криз. Через відсутність у місті необхідних медикаментів та належного медичного супроводу він став людиною з інвалідністю. І це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами — ампутація кінцівок. «Швидкі рішення», які калічать та вбивають маріупольців», — розповів очільник міста.

Він закликав міжнародну спільноту надати оцінку гуманітарній катастрофі у місті та геноциду його мешканців.

У Маріуполі не залишилося лікарів.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у «Telegram».

«Сьогодні Маріуполь залишився без лікарів. У Маріуполі працював московський десант окупантів у білих халатах у кількості 17 людей. Від сьогодні вони відправлені додому. Власних маріупольських лікарів не було і до того», — зазначив радник.

Андрющенко констатував, що відсьогодні медичну допомогу в Маріуполі отримати неможливо.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів