Медики назвали нові симптоми коронавірусу

Нюх не зникає, але людина може тимчасово втратити слух

Фото: ілюстративне

Коронавірус нікуди не зник, більш того, почали з’являтися нові його варіанти.

Наприклад, останній з виявлених — Omicron ВА.5 проявляється такими симптомами, яких не спостерігалося у раніше виявлених форм.

Британський додаток «Zoe Covid Study» було розроблено спеціально для того, щоб відстежувати вірус.

Також додаток збирає всі симптоми, які з’являються у людей і систематизує їх. Завдяки цій платформі стало відомо, що у 83 % людей, які захворіли на Omicron BA.5 була ринорея.

Тепер це найпоширеніший симптом навіть серед вакцинованих людей.

Ринорея (нежить) — це постійне виділення слизу з носа. Але, якщо у людини нежить, ставити собі діагноз без спеціального тесту не можна. Цей симптом проявляється при грипі, застудах. Тому точний діагноз може поставити тільки особистий лікар.

Лікарі пояснюють, що пов’язувати ринорею з коронавірусом можна тільки тоді, коли в місті або населеному пункті це найпоширеніше захворювання. Говорячи простими словами: те, чим хворіють всі, швидше за все й у вас.

Крім нежиті Omicron ВА.5 провокує появу й інших симптомів. Що цікаво, тепер нюх не зникає, але людина може тимчасово втратити слух.

Також до симптомів відносяться:

  • постійний кашель;
  • біль у горлі;
  • біль голови;

Якщо у людини є всі ці симптоми, потрібно обов’язково сходити до лікаря, здати тест на коронавірус. Медики кажуть, що Omicron BA.5 переноситься набагато легше, ніж попередні варіанти вірусу.

Хвороба досі небезпечна, люди можуть померти через ускладнення, але серед вакцинованих, відсоток смертей на багато менший. Тому найкращий спосіб уберегти себе — піти та вакцинуватися.

Також необхідно пам’ятати про масковий режим в громадських місцях і про гігієну рук.

Як повідомлялось раніше, у декількох областях України можливе введення карантинних обмежень.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів