Медпрацівники "допомагали": у Львові водій із наркотичним сп'янінням утік від поліцейських у наркодиспансер

поліція
поліція

Учора, близько 10 години ранку, на вулиці Богдана Хмельницького, у Львові, патрульні зупинили за порушення правил дорожнього руху водія автомобіля «Skoda» з ознаками наркотичного сп’яніння. 

Про це в п’ятницю, 7 лютого, повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Львівської області, у «Facebook».

«Чоловік документів при собі не мав, сказав, що забув їх у наркодиспансері, де проходить лікування замісною терапією. Поліцейські прийняли рішення піти разом із ним за документами у медзаклад. Коли патрульні підійшли до дверей, товариш і особа, яка відчинила їх, не давали можливості зайти інспекторам, а тим часом водій забіг у приміщення і почав утікати», — йдеться в повідомленні.

Патрульним усе ж вдалось потрапили всередину і наздогнали втікача. Назустріч вибігла працівниця закладу і почала перешкоджати затриманню порушника. До неї приєдналися пацієнти та завідувач. Вони галасували, шарпали патрульних за формений одяг, а відтак відволікали увагу від водія. Він швидко зник із поля зору. Патрульні знайшли його в одному із кабінетів, а медперсонал і пацієнти продовжували перешкоджати роботі поліції.

Чоловіка доставили у Шевченківський відділ поліції для встановлення особи, оскільки документів він так і не надав, та складання адмінматеріалів. Там встановили, що два тижні тому патрульні вже складали на 33-річного львів’янина протокол за керування в стані наркотичного сп'яніння.

Порушник відмовився від перевірки на стан сп'яніння. На нього скали протокол за ч. 1 ст. 130 (керування в стані сп‘яніння), винесли об’єднану постанову за ч. 1 ст. 126 (відсутність необхідних документів) КУпАП, а також склали протокол затримання за ст. 260 КУпАП. Безкоштовну первинну правову допомогу патрульні повідомили.

Тепер справу скерують до суду, аби там перевірили правомірність дій працівників медзакладу.

varta1.com.ua: Новини