Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя (ВІДЕО)

Скріншот з відео СБУ

Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Затриманий раніше Службою безпеки України нардеп Віктор Медведчук звернувся до президента України Володимира Зеленського та президента рф владіміра путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Він зазначив, що ті перебувають у заблокованому місті, не маючи безпечного виходу через гуманітарні коридори.

«Я, Медведчук Віктор, хочу звернутися до президента російської федерації владіміра путіна і президента України Володимира Зеленського з проханням обміняти мене на захисників і мешканців Маріуполя, які знаходяться там і не мають можливості вибратися», — інформує у зверненні Медведчук.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію рф і свідомо руйнують місто.

При цьому, у заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 тисяч мирних мешканців, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» та 36-ої бригади морської піхоти.

Нагадаємо, СБУ затримала Медведчука 12 квітня. ФСБ РФ намагалась вивезти нардепа-втікача спочатку до Придністров’я, а згодом — до Москви. СБУ затримала на виїзді з Київської області.

Додамо, ввечері, 12 квітня, Володимир Зеленський повідомив, що в результаті спецоперації СБУ затримала Віктора Медведчука. Пізніше глава держави запропонував Росії обміняти полонених українців на затриманого кума Путіна.

Віктор Медведчук підозрюється в державній зраді за двома кримінальними провадженнями.

Так, 12 травня 2021 року депутату вручили підозру у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни (ст. 111 та ст. 438 КК) у справі про розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, розголошення державної таємниці та проведення підривної діяльності проти України.

У жовтні того ж року Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в держзраді й пособництві тероризму в так званій «вугільній справі» (ст. 111 і ч. 1 ст. 258-3 КК). ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України. Діяльність Медведчука у «вугільній справі» правоохоронні органи почали документувати ще в 2016 році.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також