Медведчука могли вивезти до Угорщини цигаркові контрабандисти

Угорщина для Медведчука на сьогодні є єдиним варіантом, де можна сховатися як від путіна, так і від української розвідки

Віктор Медведчук Фото: Радіо Свобода

Медведчук, якого СБУ розшукує у всіх областях України, може ховатися в Угорщині, повідомляє політичний телеграм-канал «Інсайдер Україна».

«Про це повідомляють наші джерела у контррозвідці, інформацію підтверджують закарпатські контрабандисти. Його вивезли з країни люди Авакова (нардепи Лунченка, Петівка та Поляк), які контролюють усі нелегальні виїзди за кордон на Закарпаття, бо вже давно займаються контрабандою цигарок у ЄС. Під час війни вони допомагають українським політикам вивозити величезні суми готівкової валюти за кордон, як це було з «гаманцем Авакова» Котвицьким та братами Суркісами», зазначається у повідомленні.

Чому Медведчук втік до Угорщини, а не до Росії чи Білорусі? За повідомленнями української розвідки, там до нього назбиралося чимало запитань. Зокрема, куди поділися мільярди доларів, які з 2014 року путін виділяв Медведчуку на проросійську пропаганду. І чому, незважаючи на це, російських окупантів українці зустрічають не з квітами. Тому Угорщина для Медведчука на сьогодні є єдиним варіантом, де можна сховатися як від путіна, так і від української розвідки, повідомляє «Telegram»-канал «Інсайдер Україна».

Як повідомляє «УНІАН», Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що у слідства є кілька оперативних версій, де може переховуватися кум Путіна, підозрюваний у держзраді нардеп Віктор Медведчук.

«Є декілька оперативних версій, ми їх відпрацьовуємо. Сказати, що ми думаємо, що він десь у Москві і ми не доберемося до нього — я так не можу. Відпрацьовуються оперативні версії», — сказала генпрокурорка.

При цьому у правоохоронців є щонайменше одна версія того, як Медведчук міг втекти, її перевіряють у рамках відкритого провадження.

Офіційних даних виїзду кума Путіна закордон немає. В іншому випадку, наголошує Венедіктова, це буде незаконним перетином.

«Вони (офіційні дані про перетин — ред.) і не можуть бути, ви ж розумієте. Це поза законом», — наголосила Венедіктова.

Глава ОГП заявила, що не розкриває деталі пошуків Медведчука, тільки підтвердила, що задля цього залучили спеціальну групу.

Однак, вона зауважила, слідство дізналося багато нових подробиць про Медведчука та його оточення: «Ми стільки нового дізнаємося, дотичного до пана Медведчука, але відкриває зовсім інші можливості і горизонти. Я думаю, що після пошуків Медведчука у нас будуть й інші цікаві кримінальні провадження».

Йдеться і про народних депутатів, і власності підприємств стратегічного значення.

Медведчук підозрюється у держзраді і до початку повномасштабного вторгнення Росії перебував під домашнім арештом. Напередодні атаки росіян з’явилась інформація про таємний виїзд дружини члена ОПЗЖ Оксани Марченко до Білорусі.

Як повідомляє «Українська правда», наразі пошуком Медведчука займається спеціальна група, до якої входять співробітники СБУ та Офісу генпрокурора. Оперативно-розшукові заходи, за словами джерел, проводяться по всій країні, зокрема у західних областях.

При цьому серед соратників Медведчука відпрацьовувалась адреса Нестора Шуфрича на Закарпатті. Але оперативні заходи та відпрацювання можливих місць переховування наразі результатів не дали.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також