«Мене збило хвилею»: очевидці та потерпілі розповіли про ракету на Львівщині

Вчора над Львівщиною було збито ракету

Вчора, 14 червня, уламками від збитої “крилатої” у Золочеві пошкодило 26 об’єктів. Про це в ефірі телеканалу «NTA» розповів голова Золочівської районної ради Орест Кавецький.

“Ситуація зараз під контролем. Було збито одну ракету, і найбільше дісталося нашому цегельному заводу. Практично вся покрівля, весь дах було зруйновано. На сьогоднішній день також 26 об’єктів, а це цивільні будинки, ресторан пошкоджено, розбиті вікна”, — сказав він.

Вибух стався неподалік від районної адміністрації, Золочівський замок, який розташований поряд — вцілів.

“Стосовно постраждалих, то звернулися по допомогу шестеро людей. Вони отримали забої, осколкові поранення. Наші медики надали їм допомогу. Ці люди — це переселенці.  які приїхали до нас в район з Харківської області”, — додав Кавецький.

Пошкоджено ресторан і будинки, у них вилетіли вікна, двері, пошкодило дахи.

“У момент прильоту ми всі перебували, нас четверо людей, в приміщенні зі сторони, де повибивало вікна. Якраз в момент, коли відбувся вибух, ми всі лягли на землю, і пощастило, що нікого не поранило. Але шкода нанесена колосальна. На мою машину впала бруківка, яка пролетіла 200 метрів”, — розповів співвласник ресторану Микола.

Жінка Оксана під час вибуху була на вулиці: «Навіть хотіла лягти на хідник, але це моментна справа — і мене збило хвилею і я впала на бетон. Секундна справа. Осколками, на щастя, не зачепило. Бо вони полетіли в приміщення, а я була на вулиці».

Анну госпіталізували із посіченими осколками руками, головою:

«Були у будинку, саме обідали і почули звук як літак. А за 3–4 секунди вибухнуло. Повністю повибивало вікна, двері, у гаражі стеля провалилася, ворота винесло. Чоловік каже, що і в будинку постраждала покрівля”.

Нагадаємо, вчора, на Львівщині були постраждалі, внаслідок ракетної атаки, оскільки росіяни завдали масований ракетний удар по заходу України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також